Αντίθετα στο κάλεσμα του Υπουργού Παιδείας, μέλη της Ένωσης

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΝ. ΓΟΝΕΩΝ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφούσα παράταξη του δ.σ. της Ένωσης Γονέων για την απόφασή της να καλέσει ΜΟΝΟ τον Υπουργό Παιδείας σε εκδήλωση για τον νέο νόμο, παραποιώντας την απόφαση της γενικής εκλογο-απολογιστικής μας συνέλευσης (27/03/19). Απόφαση που δέσμευε το νέο δ.σ. για την διενέργεια συζήτησης με σκοπό την ενδελεχή και ολόπλευρη ενημέρωση των γονιών για το νέο νομοσχέδιο, που η κυβέρνηση ψήφισε σαν τον «κλέφτη» τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Επιλέγουν το «one man show» και απαξιώνουν τα συλλογικά όργανα γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, τα οποία ο Υπουργός έχει επανειλημμένα αρνηθεί να δει.

Τα μέλη της πλειοψηφίας αρνούνται την πρότασή μας να καλέσουμε τους εκλεγμένους εκπροσώπους των γονιών – την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος και την Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής – καθώς επίσης και τους αιρετούς εκπροσώπους των καθηγητών μέλη του δ.σ. της τοπικής ΕΛΜΕ, αλλά και εκπροσώπους του συντονιστικού αγώνα των μαθητών, οι οποίοι έχουν ήδη κατέβει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας τοπικά – παναττικά – πανελλαδικά.

Δεν θέλουν να γίνει μια ενδελεχής ανάλυση και ουσιαστική συζήτηση για τον νόμο.

Δεν φτάνει η αγωνία μας, η πίεση και το άγχος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε ένα σχολείο γεμάτο ψυχοφθόρες και εξοντωτικές εξετάσεις, σε ένα διαρκές τρεχαλητό των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο, δεν αρκεί που οι μισοί μισθοί μας πάνε στα φροντιστήρια, η κυβέρνηση με τον νέο νόμο κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση. Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία του δ.σ. της Ένωσης Γονέων επιλέγει να καλέσει τον υπουργό να προπαγανδίσει τον αντιπαιδαγωγικό νόμο εμποδίζοντας την ουσιαστική και ολόπλευρη ενημέρωση!

Αυτό εξάλλου δείχνει και η παντελής απουσία τους από όλες τις συζητήσεις/ παραστάσεις διαμαρτυρίας που έχουν γίνει με τους εκπροσώπους γονιών-καθηγητών-μαθητών.

Αυτό αποκαλύπτει η συνειδητή επιλογή τους να μην κοινοποιούν τα δελτία τύπου, τις ανακοινώσεις, την τοποθέτηση του προέδρου της ΑΣΓΜΕ στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων, γιατί μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, στήνουν προεκλογική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Αυτοί που παλιότερα με τη «δηθενιά» του «απολιτίκ», αφόριζαν την όποια αγωνιστική διεκδίκηση και εγκαλούσαν την παράταξή μας.

Ντροπή! Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείτε και άλλο πράγμα να θέλετε να «πνίξετε» την αλήθεια προς όφελος των πολιτικών σας βλέψεων!!!

Η Αγωνιστική Κίνηση Γονέων δεν συνδιαλέχτηκε ποτέ με την εξουσία, ούτε «χαρίστηκε», ούτε και κρύφτηκε πίσω από τη μάσκα του δήθεν «απολιτίκ».

Είναι εναντίον οποιουδήποτε θέλει να υποβαθμίσει τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας, παίρνοντας θέση ανοιχτά, ξεκάθαρα, αδιαπραγμάτευτα.

Σταθήκαμε και στεκόμαστε θεσμικά, με απόλυτο σεβασμό στις διαδικασίες των συλλογικών οργάνων, ερευνώντας για την αλήθεια, διεκδικώντας δικαιοσύνη, υπηρετώντας το όραμά μας για σχολεία που θα χωρούν όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις-χωρίς η τσέπη των γονιών να καθορίζει το μέλλον των μαθητών, υπερασπιζόμενοι τη δουλειά μας και τους δίκαιους αγώνες μας για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει για ένα σχολείο που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, οικονομικής κατάστασης των γονιών τους.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ
Στην «κατάργηση» της γενικής παιδείας στη Β’ και Γ’ Λυκείου
Στο «μπαράζ» εξετάσεων σε τοπικό-περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο
Στην ενίσχυση της παραπαιδείας
ΖΗΤΑΜΕ να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά
Αποδέσμευση του Λυκείου από την Εισαγωγή στην Γ’ Βάθμια Εκπαίδευση
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς
Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Καλούμε γονείς-εκπαιδευτικούς-μαθητές σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Τους καλούμε να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

Υ.Γ. 1:
Στηλιτεύουμε τον τρόπο που επέλεξαν τα μέλη της πλειοψηφίας να δημοσιοποιήσουν αρχικά το θέμα: μέσω της διαρροής σε εφημερίδες και όχι ανακοινώνοντάς το απευθείας.

Υ.Γ. 2:
Υπενθυμίζουμε στην πλειοψηφία της Ένωσης ότι ο καλεσμένος της (υπουργός παιδείας) έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη να συναντηθεί με το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο των Γονιών την ΑΣΓΜΕ.

Για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ,
τα μέλη του δ.σ.
Μαίρη Καπελέρη, Πατρίτσια Μπέλεση, Παναγιώτης Περιστέρης