ΕΝΦΙΑ: Επιστροφή στα περσινά επίπεδα

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΕΝΦΙΑ από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας.

Επίσημη ανακοίνωση από τον Γκίκα Χαρδούβελη μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά

Το απόγευμα της Τετάρτης (6 Aυγούστου) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαίωσε ότι οι 4.000 οικισμοί που βρίσκονται σήμερα εκτός του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών και στους οποίους καταγράφηκε πληθώρα υπέρογκων φόρων με το νέο σύστημα, επιστρέφουν με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις αποτιμήσεις ακινήτων του 2013, διορθώνοντας» το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι έως την Παρασκευή να έχουν εντοπιστεί τα πεδία όπου χρειάζεται παρέμβαση, αλλά με δεδομένο ότι οι νέες διατάξεις θα απαιτήσουν χρόνο προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια προβλήματα, εξετάζεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της ΝΔ για μεταφορά της καταβολής της πρώτης δόσης, στο τέλος Σεπτεμβρίου. Πάντως όπως ξεκαθαρίζουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, από τις όποιες παρεμβάσεις δεν μπορεί να θιγεί ο στόχος της είσπραξης 2,650 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ