Το Εθνικο Κτηματολόγιο αναστατώνει δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων πέριξ του Νοσοκομείου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους των οδών πέριξ του Νοσοκομείου (Αιόλου, Πραξιτέλους, Κυκλάδων κ.ά) επιστολή του Εθνικού Κτηματολογίου σε ιδιοκτήτες ακινήτων με την οποία τους πληροφορεί πως το ακίνητό τους είναι κτισμένο μέσα σε δασική έκταση και τους καλεί να προσκομίσουν μια σειρά από δικαιολογητικά στο Ειρηνοδικείο Αιγάλεω, προκειμένου να διευθετηθεί η κατάσταση που  προέκυψε, ξαφνικά. Επίσης στην ίδια επιστολή υπάρχει ο ισχυρισμός πως μεγάλη έκταση που έχει οικοδομηθεί είναι Δημόσια Γη.

Τα περισσότερα ακίνητα είναι κατασκευασμένα απ΄τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, εντός σχεδίου πόλης και με άδεια της πολεοδομίας.

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη ο οποίος μας ενημέρωσε πως την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε τα Κεντρικά Γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου στην Αγία Παρασκευή και συναντήθηκε και συζήτησε με την διευθύντρια του Νομικού Τμήματος του Κτηματολογίου το θέμα που προέκυψε.

Η κ. Διευθύντρια του αποκάλυψε πως σε πολλές περιοχές της χώρας συμβαίνουν ανάλογες καταστάσεις με δασικές εκτάσεις που πλέον δεν υφίστανται. Οι κάτοικοι που έχουν λάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια πρέπει να απευθυνθούν με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία που αναφαίρετε στην επιστολή προκειμένου να λυθεί το θέμα που προέκυψε.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης μας πληροφόρησε πως όποιος κάτοικος χρειάζεται οποιαδήποτε τεχνική βοήθεια ή πληροφορία για το πως πρέπει να κινηθεί να απευθυνθεί στον κ. Βαμιεδάκη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.