Έντονη απάντηση του Δημάρχου κ. Καπλάνη, σε δημοσίευμα εφημερίδας

Άρθρο της εφημερίδας “Δικαιοσύνη” της 30 Ιανουαρίου, προκάλεσε την άμεση  και έντονη απάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη, η οποία μας εστάλη για δημοσίευση.

Το άρθρο έκανε αναφορά στις νέες θέσεις προϊσταμένων υπηρεσιών του Δήμου, και υποστηρίζει πως ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης αδίκησε την υπάλληλο του Δήμου κ.  Ζαχαρία Βιργινία, σύζυγο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωτηρόπουλου, για λόγους εκδίκησης, όπως αναφέρετε και στον τίτλο του δημοσιεύματος.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το άρθρο της εφημερίδας, με σχετική φωτογραφία που το συνόδευε και ακολουθεί η απάντηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη:

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

“Απόφαση… εκδίκησης από τον Γιώργο Καπλάνη

Αφού ο δήμαρχος της πόλης Γ. Καπλάνης, άρον –άρον, τροποποίησε τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου, με το που δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που προφανώς περίμενε, έτρεξε εναγωνίως να τοποθετήσει με απόφασή του, χωρίς την κρίση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, 4 νέους προϊστάμενους τμημάτων (απόφαση 44/29.1.19 Δείτε εδώ).

Η διοίκηση μάλιστα παρέκαμψε τη σειρά μορίων που είχε καθορίσει με πρακτικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου το 2014, ύστερα από διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων που ο ίδιος ο Δήμαρχος εκίνησε το 2014 με απόφασή του και έκδοση Προκήρυξης.

Μάλιστα, για όσους δε γνωρίζουν στο ενδιάμεσο της επιλογής από το Υπηρεσιακό, ο Δήμαρχος παρενέβη με επιστολή του και οδήγησε στην κατάργηση 5 θέσεων από τις 19 που είχε προκηρύξει χωρίς να ανακαλέσει νομότυπα ή να τροποποιήσει την προκήρυξη επικαλούμενος την έλλειψη προσωπικού, τις αποχωρήσεις λόγω κινητικότητας, συνταξιοδοτήσεων κ.λ.π., και θεωρώντας ότι η κάλυψή τους δε θα προσέφερε καμία βοήθεια στη λειτουργία του Δήμου.

Η κατάργηση των θέσεων αυτών με δικαστική απόφαση – ύστερα από αγωγή υπαλλήλου που δικαιώθηκε- θεωρήθηκε ότι δεν άρμοζε σε μία τόσο σοβαρή, τυπική και αυστηρώς εκ του νόμου προδιαγεγραμμένη διαδικασία και η μη επακριβής και σχολαστική τήρηση της οποίας επισύρει διώξεις και ποινές για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος!!!!

Κάποιες από τις θέσεις αυτές στη συνέχεια αναγκαστικά επειδή ήταν απαραίτητες και επειδή υπήρξαν και δικαστικές αποφάσεις τις κάλυψε.

Έρχεται μάλιστα τώρα προεκλογικά, δημιουργεί και καλύπτει ακόμη περισσότερες, εκμεταλλευόμενος και το μαμούθ οργανισμό που κατασκεύασε, λες και αυξήθηκε ο αριθμός του προσωπικού ή βελτιώθηκαν τα οικονομικά του Δήμου!

Από τα 4 νέα άτομα, λοιπόν, που ορίζει ως προϊστάμενους, οι 3 δεν είχαν καν καταθέσει αίτηση στην προκήρυξη που είχε εκδοθεί το 2014!

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι με βάση τον πίνακα του Υπηρεσιακού, η επόμενη υπάλληλος σε σειρά κατάταξης με βάση τα μόρια παραγκωνίστηκε εντελώς – λες και δεν υπάρχει- .

Πρόκειται για την κ. Ζαχαρία Βιργινία, η οποία διαθέτει όλα τα απαιτούμενα προσόντα.

Έχει βαθμό Α’, είναι ΠΕ Διοικητικός, εργάζεται στο Δήμο από το 1999, συμμετείχε με βάση το νόμο σε όλες τις αξιολογήσεις και μάλιστα με βαθμό άριστα (100) και σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους είναι η μόνη η οποία έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέση ευθύνης αφού διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης για 10 έτη!

Η κ. Ζαχαρία όμως, από ότι φαίνεται έχει ένα μεγάλο μείον για τον κ. Καπλάνη. Είναι σύζυγος του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Σωτηρόπουλου Δημήτρη, ο οποίος είναι από τους πρώτους αιρετούς που αμφισβήτησε δημόσια τις ικανότητες του κ. Καπλάνη και τώρα είναι υποψήφιος με τον Λάμπρο Μίχο.

Ένα άλλο γεγονός που μπορεί να επηρέασε την απόφαση του δημάρχου ίσως είναι ότι για πρώτη φορά σε δημόσια πολιτική συγκέντρωση –αυτή του Λάμπρου Μίχου -δήλωσε παρών ο γνωστός παθολόγος της πόλης μας Ε. Ζαχαρίας που είναι θείος της υπαλλήλου. Οπότε αυτό το εκρηκτικό μείγμα ίσως είναι και η αιτία που ο κ. Καπλάνης διολίσθησε σε επιλογή αποκλειστικά πολιτικής σκοπιμότητας και προχώρησε εμμέσως σε διωγμό….”

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΠΛΑΝΗ