ΙΝΠΛΑΝΕΤ: “Χτίζεται μια νέα Ευρώπη, χωρίς προκαταλήψεις, με διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού μεταξύ των Λαών της”

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, οι εθελοντές  από πέντε Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι πραγματοποιούν την Ευρωπαϊκή εθελοντική τους υπηρεσία, μέσω του προγράμματος ERASMUS, τομέας νεολαίας στο ΙΝΠΛΑΝΕΤ, οργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό και συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (EVS/ESC), στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης του Δήμου μας.

Στην εκδήλωση δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με το τι είναι η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης; Πως μπορεί ένας νέος να ζήσει στο εξωτερικό, να εργαστεί στις εκεί τοπικές κοινωνίες, να μάθει μία ξένη γλώσσα και να αποκτήσει νέες εμπειρίες;

Στη μάζωξη  αυτή των νέων ανθρώπων παρουσιάστηκαν όλα τα βασικά στοιχεία των προγραμμάτων Erasmus+ και οι νέοι και νέες  που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εθελοντές από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, να συζητήσουν μαζί τους και να ακούσουν τις εμπειρίες τους.

Η ατμόσφαιρα όμορφη, απλή, νεανική και ορεξάτη να μάθει, να πληροφορηθεί να μεταλαμπαδεύσει τις δικές της εμπειρίες, σχέδια, όνειρα και οράματα.

Μας έκανε επιπλέον εντύπωση πως νεαρά άτομα από όλα τα σημεία της Αθήνας συνέρρεαν συνεχώς στο χώρο και συναντιόντουσαν για πρώτη φορά μεταξύ τους.

Η καλή διάθεση, η φιλικότητα των άλλων τους έβαζε αμέσως στο κλίμα και ήταν σαν να γνωρίζονταν χρόνια.

Ο επικεφαλής της προσπάθειας αυτής συμπολίτης μας κ. Δημήτρης Σουλιώτης, στην αρχή της εκδήλωσης καλωσόρισε τους νέους και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και άφησε τους συμμετέχοντας να αυτοδιοργανωθούν και να συζητήσουν.

Είναι βέβαιο πως μέσα από τέτοια προγράμματα χτίζεται μια νέα Ευρώπη, χωρίς προκαταλήψεις, με διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού και χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος μεταξύ των λαών της.