Πάτρα: Το φετινό καρναβάλι ξεκινάει 19 Ιανουαρίου

«Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», μία ιδέα που ανήκει στο πλήρωμα 94 του «Κρυμμένου Θησαυρού», είναι το θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, που ξεκινάει στις 19 Ιανουαρίου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκος Χρυσοβιτσάνος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρος Τσακίρης, παρουσίασαν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της έναρξης, αλλά και κάποιες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Νίκος Χρυσοβιτσιάνος «το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού θα φιλοξενήσουμε κινέζικο σχήμα, που θα παρουσιάσει τον κινέζικο δράκο στις δύο μεγάλες παρελάσεις το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί το δρώμενο και σε γειτονιά της Πάτρας».

Όσον αφορά στην τελετή έναρξης ο Νίκος Χρυσοβιτσιάνος είπε ότι «προετοιμάζεται μια τελετή αξιοποιώντας όλες τις δομές του δήμου και των οργανισμών του, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ανάδειξης σε καλλιτεχνικά σχήματα της Πάτρας και σε πατρινούς καλλιτέχνες».