Γέμισαν οι λιμνούλες καθαρό νερό, αλλά χρειάζεται περισσότερη φροντίδα η πλατεία του Προφήτη Ηλία

Ο Δήμος καθάρισε τις λιμνούλες στην πλατεία του Προφήτη Ηλία και τις γέμισε με καθαρό νερό, εν όψει των Θεοφανίων, αφού σε αυτές γίνεται ο αγιασμός των υδάτων, των Φώτων.

Θα μπορούσε βεβαίως να τις είχε βάψει για να είναι ομορφότερες, στους πυθμένες και στα πλαϊνά τοιχώματά τους, διότι σε πολλά σημεία έχει φύγει το θαλασσί χρώμα, από παλαιότερο βάψιμο και χάνει το έργο από καλαισθητικής σκοπιάς.

Πάντως το ένα από τα δύο συντριβάνια δεν λειτουργεί, όπως επίσης και ο τεχνητός καταρράκτης στην κορυφή του έργου.

Πιθανόν να κάνουμε λάθος, αλλά δύο από τα φωτιστικά του σιντριβανιού που λειτουργεί, έχουν φύγει από τις βάσεις τους στον πυθμένα της μιας λίμνης, επιπλέουν και με το ανακάτεμα των νερών χτυπιούνται με κίνδυνο να αποκολληθούν τα ηλεκτροφόρα καλώδια που τα συγκρατούν και να έχουμε από μπλακ – άουτ, έως σημαντικότερα προβλήματα.

Πιστεύουμε πως ο Δήμος πρέπει να ρίξει μια ματιά πριν σημειωθεί κανένα σοβαρό περιστατικό.

Με την ευκαιρία κάνουμε μία ακόμα αναφορά στα μέτρα προστασίας που πρέπει να παρθούν για να μη βρεθεί κάποιος στα νερά της λίμνης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, από την έλλειψη προστατευτικού κυγκλιδώματος ή κάποιου χαμηλού τοιχίου, στα σημεία που το έδαφος της πλατείας είναι στην ίδια ευθεία με τα χείλη των λιμνών.

Μιας και ο λόγος για την πλατεία, κάνουμε πάλι αναφορά στις πολλές φούσκες των φωτιστικών της που είναι σπασμένες και τα ηλεκτροφόρα καλώδια έκθετα σε βροχές και άλλες καιρικές συνθήκες, εκτός του ακαλαίσθητου του θέματος.

Ολοκληρώνοντας το ρεπορτάζ μας στην πλατεία υπογραμμίζουμε για μια ακόμα φορά πως το δάπεδο στην παιδική χαρά είναι απαράδεκτο, ενώ υπάρχουν πολλές παγίδες σε αυτό.

Τέλος υπενθυμίζουμε πως το ένα από τα δύο τοιχία της κεντρικής εισόδου από την οδό Π. Π. Γερμανού έχει κουφωθεί και ίσως καταρρεύσει, εάν δεν επισκευαστεί.