Οι “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”στον Αρχιεπίσκοπο για τα χρόνια πολλά…

Η χορωδία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος συνοδευόμενη από την ορχήστρα του διακεκριμένου μαέστρου κ. Βαγγ. Κώτσου και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου της πόλης μας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” το Σάββατο το πρωί 22 Δεκεμβρίου, επισκέφτηκαν το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής και έψαλλαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Μετά τα κάλαντα, το χορευτικό τμήμα των Ηπειρωτών χόρεψε προς τιμήν του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας, χορούς της Ηπείρου υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων του, κ.κ. Γεωργούση Εμμανουέλας και  Περιστέρη Παναγιώτη.

Μάλιστα, πέραν των όσων επρόκειτο να χορέψουν, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από το χορευτικό τμήμα των συμπολιτών μας έναν επιπλέον χορό που ήθελε με συγκεκριμένο τραγούδι.

Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος κ. Κωνής Κωνσταντίνος. Παρευρέθηκαν επίσης ο έφορος πολιτισμού της ΠΣΕ κ. Μάτσιας Κωνσταντίνος και το μέλος της ο κ. Κοντός Αντώνιος.

Εκ μέρους του Πολ. Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας η πρόεδρος κ. Νίκη Σιαραμπή, ο αντιπρόεδρος κ. Τσεκούρας Αθανάσιος, η γραμματέας κ Μπαντούνα Σταυρούλα και η ταμίας κ. Μανδέκη Αγγελική η οποία επιμελήθηκε ιδιαίτερα για τις παραδοσιακές φορεσιές του συλλόγου!

Μετά το πέρας της παρουσίασης Πανηπειρωτικής και “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” ανταλλάχτηκαν ευχές, φωτογραφήθηκαν αναμνηστικά και ο κ.κ. Ιερώνυμος έδωσε στα μέλη της αντιπροσωπείας έναν σταυρό, για την επίσκεψη που του έκαναν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιπροσωπεία των Ηπειρωτών ήταν η πρώτη που άνοιξε τις επισκέψεις στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής εφέτος και ακολούθησαν φορείς από άλλες περιοχές της χώρας.

Σ.”Π”: Οι φωτογραφίες είναι από τον κ. Κοντό Αντώνη.