Προβληματισμός για πιθανό εμπόδιο στη λειτουργία της Σχολής Χορού της ΔΗΚΕΑΒ

Μία από τις πετυχημένες Σχολές της ΔΗΚΕΑΒ, είναι η Σχολή Χορού της.

Στο παρελθόν μέσα από τις εκδηλώσεις της, έχουμε δει πανέμορφους χορούς όλων των ειδών, να χορεύονται από άτομα όλων των ηλικιών.

Οι εκδηλώσεις της Σχολής μάλιστα στις αρχές του χρόνου που φεύγει, άφησαν ιστορία.

Βασικός συντελεστής στην επιτυχία της Σχολής είναι η Διευθύντριά της κ. Ηρώ Καραγιώργη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια διευθύνει με άριστο τρόπο τη λειτουργία της, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΗΚΕΑΒ.

Κοντά της μια ομάδα νεαρών ταλαντούχων καθηγητριών μεταφέρουν με το καλύτερο τρόπο στις μαθήτριες και τους λιγότερους μαθητές τους, τις γνώσεις τους και τις χορευτικές ικανότητές τους.

Πρόσφατα όμως έγινε γνωστό σε στενό κύκλο της Διοίκησης του Δήμου, αλλά η πληροφορία έφτασε και στην εφημερίδα μας, πως ίσως να υπάρχει ένα πρόβλημα, αγνώστου μεγέθους και διαστάσεων, το οποίο ίσως προκαλέσει  κάποια ανωμαλία στη λειτουργία της Σχολής.

Πληροφορηθήκαμε πως η ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ η οποία ιδρύθηκε πριν είκοσι περίπου χρόνια, με έδρα ακίνητο που είχε νοικιάσει ο Δήμος, στην οδό Γαλαξιδίου και ανήκε οργανικά στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, το οποίο πλέον δεν υφίσταται, είχε άδεια λειτουργίας η οποία έχει λήξει από το 2010 και δεν ανανεώθηκε, από τη ΔΗΚΕΑΒ, όπου σήμερα ανήκει.

Άλλες πληροφορίες μας, υποστηρίζουν πως ο χώρος που σήμερα στεγάζεται η Σχολή Χορού, στο ακίνητο με το Σύλλογο Ποντίων, (Μεγ. Αλεξάνδρου και Καραολή), δεν διαθέτει τις προβλεπόμενες, για Σχολή Χορού, προδιαγραφές (ύψος και τετραγωνικά) για τις αίθουσες διδασκαλίας της, οι οποίες όμως, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες μας, είναι πανέμορφες.

Ακούγεται επίσης, πως υπάρχει μία πρόταση, να απομακρυνθεί μία γυψοσανίδα που χωρίζει μία μεγάλη αίθουσα σε δύο, δημιουργώντας μία μεγαλύτερη και έτσι να βρεθούν τα τετραγωνικά που απαιτούνται, αφού το ύψος αυτής είναι το απαιτούμενο.

Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑΒ και Αντιδήμαρχο της πόλης μας κ. Ντάβιο Θεμιστοκλή, ο οποίος μας δήλωσε πως “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της Σχολής, η οποία είναι ένα από τα τμήματα της Δημοτικής Επιχείρησης, που προσφέρουν Δημιουργική Απασχόληση στα παιδιά.

Η Σχολή χορού της ΔΗΚΕΑΒ, δεν είναι επαγγελματική, ώστε να απαιτούνται ιδιαίτερες και συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Συνεχίζουμε κανονικά το πολύ καλό έργο που προσφέρουμε στα πλαίσια της Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών και σε αυτόν τον τομέα”, κατέληξε.