“Διάσπαση προσοχής – Αντιμετώπιση”, Λίγα λόγια…. για μια σπουδαία εκδήλωση!

Την προηγούμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, παρακολουθήσαμε σε μία κατάμεστη αίθουσα από γονείς και δασκάλους την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΔΕΠΥ – Διάσπαση προσοχής – Αντιμετώπιση”.

Όσοι βρεθήκαμε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας, είχαμε τη δυνατότητα να ενημερωθούμε διεξοδικά για το θέμα της ΔΕΠΥ, αλλά και να μοιραστούμε ιδέες, απόψεις και ανησυχίες με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παρευρέθηκαν.

Στη συζήτηση δόθηκε χώρος και χρόνος σε όλους να τοποθετηθούν, να διαφωνήσουν, να συμφωνήσουν, να συγκινηθούν. Είναι αυτές οι συζητήσεις που προβληματίζουν, αποκαλύπτουν και μας οδηγούν λίγο πιο πέρα γκρεμίζοντας τα στερεότυπα και τους «δράκους» που τα συντηρούν.

Ήταν αναμφίβολα μια εξαιρετική εκδήλωση και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους ομιλητές της βραδιάς, όσο και στο 4ο & 6ο σχολείο για την ιδέα και την υλοποίηση.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το site του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας στο link: http://www.adhdhellas.org

Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας