Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος ανακοίνωσε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση, λόγω απορριμμάτων…

Παράπονα συνδημοτών μας, οδήγησαν τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το πρωί, να μεταβεί στην οδό Αγίας Βαρβάρας και να βρεθεί μπροστά σε ένα βουνό από απορρίμματα, μεταξύ των οποίων και οργανικά, στο σημείο που υπάρχουν κάδοι Ανακύκλωσης.

Τα απορρίμματα προέρχονταν από εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που λειτουργεί στον παραπάνω δρόμο και που εντελώς αδιάφορα επιβαρύνει το περιβάλλον με τον τρόπο που πετάει τα απορρίμματά του.

Μέχρι και μπάλες από ζυμάρι είχαν πεταχτεί, χωρίς να έχουν μπει σε σακούλες, με κίνδυνο να προσελκύσουν κάθε είδους τρωκτικό, έτσι όπως είναι εκτεθειμένα, μας δήλωσε ο κ. Ντάβιος.

Ο Αντιδήμαρχος ενημερωμένος επί του θέματος, μας δήλωσε επίσης, πως έχει ειδοποιήσει στο παρελθόν και γραπτά την επιχείρηση προκειμένου να είναι προσεκτική και να προμηθευτεί μηχάνημα που διπλώνει τις χάρτινες κούτες που πετιούνται, για να μη πιάνουν μεγάλο όγκο, αλλά δεν έχει εισακουστεί από αυτήν.

Ο κ. Ντάβιος κάλεσε τον υπεύθυνο της επιχείρησης και του έδειξε το “βουνό” που είχαν σχηματίσει τα απορρίμματά της, του έδειξε τα ζυμάρια και τα άλλα απορρίμματα και του ανακοίνωσε πως θα επιβληθεί στην επιχείρηση πρόστιμο 5.000 ευρώ!!!

Ο υπεύθυνος της επιχείρησης παραδέχτηκε πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι άσχημη, αλλά δήλωσε στον κ. Ντάβιο πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για τον όγκο και την ποσότητα των απορριμμάτων.

Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή και όσο πλησιάζουν οι γιορτές, θα βγάζουμε περισσότερα του δήλωσε.

Μακάρι να πηγαίνουν καλά οι δουλειές της επιχείρησης και να υπάρχει ζήτηση των προϊόντων της. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δικαιούται να αδιαφορεί για το περιβάλλον και τους γύρω κατοίκους.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά εάν ο κ. Αντιδήμαρχος κάνει πράξη την ανακοίνωσή του για το πρόστιμο των 5.000 ευρώ, αυτό που προέχει είναι να παρθούν μέτρα και να εξαλειφθεί αυτή η κατάσταση, την οποία και ο ίδιος ο υπεύθυνος της επιχείρησης παραδέχτηκε πως είναι “άσχημη”.

Επίσης ο κ. Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον υπεύθυνο της επιχείρησης, πως τα απορρίμματα που βγάζει καθημερινά, είναι δυσανάλογα με τα Τέλη καθαριότητας που πληρώνει…