Γιακουμάτος: Να κάνουμε 100 δόσεις για ασφαλιστικά και φορολογικά χρέη

Στις επιπτώσεις που έχει η υπερφορολόγηση των πολιτών και στον τομέα των τιμών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Η αγοραστική δύναμη ότι έχει μειωθεί στο ναδίρ είναι γεγονός. Το ζούμε καθημερινά και βαριέμαι να κάνω όλο διάγνωση αφού το ξέρουν όλοι οι Έλληνες.

Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι πράγματι η υπερφορολόγηση που έχει στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά. Καλύτερα να μειώνονταν κι άλλο οι μισθοί παρά αυτή η υπερφορολόγηση που υπάρχει σήμερα. Είναι τρομακτική. Οπως ξέρετε ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευτεί ότι Σεπτέμβρη, εφέτος δηλαδή, θα ανακοινώσει μείωση των φορολογικών συντελεστών. Πρέπει αυτό να γίνει per terra και per mare», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στον real fm.

Και πρόσθεσε: «Το δεύτερο που πιέζω και το λέω και πριν γίνω υπουργός, αλλά λέω τα ίδια και τώρα είναι ότι πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 100 δόσεις, όπως έχει κάνει η Ιταλία 120, στα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και τα φορολογικά χρέη. Το έχω πει 100 φορές. Αρα λοιπόν για εμένα αυτά είναι προαπαιτούμενα για την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στο παλιό, πανάθλιο καθεστώς το «δώσε και εμένα μπάρμπα με δανεικά και αγύριστα». Αυτό για μένα δεν υπάρχει Έλληνας που να το θέλει. Με το κοινωνικό μέρισμα, όπως βλέπετε σιγά-σιγά μερικά πράγματα αποκαθίστανται. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτή η κυβέρνηση με το δρόμο που έχει ακόμα, με τον πολιτικό χρόνο που έχει πρέπει αυτές τις αδικίες που επισημάναμε να αρθούνε. Πρέπει πράγματι να έχει κάποια δύναμη ο φτωχός. Αυτό που είναι δική μου αρμοδιότητα είναι να μπορέσω το ψωμάκι του πολίτη, του λαού, του φτωχού να το μειώσω».

Αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης των τιμών: «Σε 15 ημέρες όποιος νομίζει ότι μπορεί να λύσει με μαγικό ραβδάκι την ακρίβεια θα είναι τουλάχιστον επιπόλαιος σε βαθμό κακουργήματος», είπε.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία επιτροπή, συνεργάτες δικοί μου και του υπουργείου όπου επεξεργάζονται 1-1 τα προϊόντα. Δηλαδή το ψωμί, το νερό, το γάλα όλα αυτά. Είμαστε στο στάδιο της μελέτης. Αυτή τη στιγμή αν μπείτε στο Παρατηρητήριο Τιμών και το καταλάβετε να μου πείτε και εμένα. Εχει 1250 προϊόντα, τι να βρεις άκρη και δεν καταλαβαίνεις και τι σου γίνεται. Εμείς τι κάνουμε, σε πρώτη φάση έχω διαλέξει το καλάθι της νοικοκυράς που είναι 30-40 προϊόντα που οριστικοποιούνται αυτές τις ημέρες. Αυτά είναι που με ενδιαφέρουν. Το καλάθι του φτωχού και του μέσου Έλληνα».

Συνέχισε λέγοντας: «Εγώ είμαι αυτός που φωνάζει ότι δεν έχω απεριόριστο χρόνο. Και μάλιστα παρεξηγήθηκα, γιατί; Εχω μάθει στη ζωή μου να σπάω αυγά. Να σας πω ένα παράδειγμα. Γιατί ο Σαμαράς να πει τον Δεκέμβρη κ. Γιακουμάτε δεν είσαι ικανός και φύγε. Οχι. Θα φύγω μόνος μου. Πρέπει να αλλάξουμε. Οταν υπουργός δεν κάνει αυτά που πρέπει γι’ αυτό που έχει ταχθεί…Εγώ η εντολή ήταν σαφέστατη: “Μάκη, πήγαινε να χτυπήσεις τις τιμές, δεν πάει άλλο, στενάζει ο πολίτης”. Αν δεν το καταφέρω. Κι έχω βάλει και ημερομηνία, τον Δεκέμβρη, το αργότερο».

πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ