ΚΕΔΕ: “Η Χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών, τουλάχιστον στα φετινά επίπεδα”

Τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών και συγκεκριμένα των παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, τουλάχιστον κατά τα φετινά επίπεδα, δηλαδή της περιόδου ’13 – ’14 ζητάει η ΚΕΔΕ.

Στην προ ημερών  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ο Πρόεδρος Κώστας Ασκούνης επισήμανε ότι οι παραπάνω δράσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αφορούν το σύνολο των πολιτών, αλλά ιδιαίτερα τις οικογένειες εκείνες που έχουν οικονομική αδυναμία, ενώ τόνισε ότι για να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών που καλύφθηκε και φέτος, η χρηματοδότηση θα πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστο η ίδια.

 

Ασκούνης

«Υπήρξε ένας προβληματισμός από πλευράς Υπουργείου αν υπάρχουν όλα αυτά τα χρήματα, έγινε προσπάθεια από τη μεριά τους να πουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, δεδομένου ότι δεν έχει εγκριθεί το καινούργιο ΕΣΠΑ, δεν έχουν εγκριθεί ακόμα τα περιφερειακά προγράμματα, και ότι πιθανόν να υπάρξει μια ελλιπής χρηματοδότηση σε σχέση με το ποσό της χρηματοδότησης που είχαμε για τη φετινή περίοδο» ανέφερε και συνέχισε:

«Στη συζήτηση αυτή ετέθη το θέμα, ότι αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση στο ποσό που υπήρχε για την τρέχουσα περίοδο, αυτό να καλυφθεί από το κοινωνικό μέρισμα, δεδομένου ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσό αδιάθετο. Στην κατεύθυνση αυτή κινήσαμε διαδικασίες και ενημερώσαμε την κυβέρνηση ώστε πράγματι να υπάρξει η χρηματοδότηση του όποιου ποσού πιθανόν χρειάζεται, ώστε να καλυφθεί το σύνολο της χρηματοδότησης για το 2014- 15».

Ενημέρωσε τέλος ότι θα επακολουθήσει συνάντηση ώστε γρήγορα να επιβεβαιωθεί και να πιστοποιηθεί το συνολικό ποσό, γιατί τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

«Να μην φτάσουμε στην περσινή περίοδο όπου αγωνιζόμασταν ακόμα και το καλοκαίρι για το τελικό ποσό, αλλά και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει με την προκήρυξη η ΕΕΤΑΑ» ανέφερε, κάνοντας λόγο για μια βασανιστική διαδικασία.