Προκηρυξη για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των αναλογιών που προβλέπει το Μνημόνιο «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση» προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς «κλειστή» προκήρυξη που θα απευθύνεται σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από το 2006 που δεν έχουν διοριστεί και ανήκουν στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προκήρυξη των 1.000 θέσεων για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αποτελεί ενέργεια η οποία αποβλέπει στην αποκατάσταση των πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένουν τον διορισμό τους.

Η κυβέρνηση κατέγραψε το σύνολο των διοριστέων κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων και από την άλλη πλευρά απέγραψε τις κενές οργανικές θέσεις σε όλο το Δημόσιο ανά την επικράτεια όπου θα καταθέσουν αιτήσεις, προκειμένου να διαγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων. Μετά την προκήρυξη των θέσεων οι επιτυχόντες πτυχιούχοι σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν στο σύνολό τους.

πηγή:: ΤΟ ΕΘΝΟΣ