Ετοιμάζεται η πόλη μας για την παρέλαση, της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με γοργούς ρυθμούς από το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για να πραγματοποιηθεί η παρέλαση στην κεντρική μας λεωφόρο, με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Η εξέδρα των επισήμων, όπως επίσης και η κονσόλα για τα ηχητικά και τα εμβατήρια θα βρίσκεται στην οδό Λυκούργου, επί της Ελ. Βενιζέλου.

Τα τμήματα που θα παρελάσουν, θα ξεκινάνε από το ύψος του Σχολικού συγκροτήματος με κατεύθυνση την πλατεία Αγίας Ελεούσας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, το οποίο είναι σημαιοστολισμένο.

Νωρίτερα οι επίσημοι με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Καπλάνη θα εκκλησιαστούν μαζί με τα αγήματα των φορέων που θα παρελάσουν, στον Ι. Ν. της Παναγίας Ελεούσας.

Παρακάτω δημοσιεύουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι οποίες είναι αφιερωμένες στον αγώνα των Κρητικών.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” κ. Παντελή Πρεντάκη.