Καθυστερεί η ρύθμιση για τις 3.000 προσλήψεις στους δήμους

Καθυστερεί η νομοθετική ρύθμιση για τις 3.000 προσλήψεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο ρ/σ news247, η σχετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή έως τα τέλη Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προ ημερών συνάντηση του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο υπουργός Εσωτερικών μαζί με τους συναδέλφους του Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ.Ξενογιαννακοπούλου και Εργασίας Θεανώ Φωτίου, είχαν προσδιορίσει ως χρόνο κατάθεση της ρύθμισης τα τέλη Οκτωβρίου.

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης δεν έγινε πιο διαφωτιστικός αναφορικά με το περιεχόμενο της ρύθμισης. Αρκέστηκε να πει ότι «μέσω της προκήρυξης Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να παραμείνουν αυτοί οι άνθρωποι στη δουλειά τους».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρέχουν τις υπηρεσίες τους έως και 15 χρόνια, ναι μεν θα ακολουθηθεί το «μοντέλο της 3Κ», αλλά εξετάζεται να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις ώστε να προσληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο εργαζόμενοι από τους υπάρχοντες στο πρόγραμμα.

Αναλυτικά η σχετική απάντηση Χαρίτση:

«Είναι η πιο εμβληματική περίπτωση για το τι συνέβη στο χώρο των συμβασιούχων τα προηγούμενα χρόνια. Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο έχει μεγάλα οφέλη για την κοινωνία και λειτουργούσε με συμβάσεις. Προχωράμε σε 3.000 νέες προσλήψεις. Τις επόμενες μέρες, μέσα στον Νοέμβριο, θα καταθέσουμε στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση. Επιτέλους δίνεται μια μόνιμη λύση. Οι εργαζόμενοι έχουν δώσει τη ζωή τους σ αυτό το πρόγραμμα. Θα πριμοδοτηθούν με μόρια για να μπορέσουν να παραμείνουν στη δουλειά τους με μόνιμες θέσεις. Προχωράμε σε αντίστοιχες προσλήψεις στην ειδική αγωγή και στα νοσοκομεία, υπάρχει ένα πλέγμα παρεμβάσεων ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το πέρασμα στη μεταμνημονιακή περίοδο να έχει απτό περιεχόμενο».

Πηγή: Aftodioikisi.gr