Ψηφιακή απεικόνιση του σταθμού του μετρό “Αγία Βαρβάρα”, στην πλατεία Αγίας Ελεούσας


Σας παρουσιάζουμε την Ψηφιακή απεικόνιση του σταθμού του μετρό “Αγία Βαρβάρα”, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας  και όσα θα αντικρίσουν το καλοκαίρι του 2019 οι πολίτες του Δήμου μας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζοντας οι εργασίες κατασκευής των 6 σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό της Αθήνας, που θα συνεχίζει από την Αγία Μαρίνα και θα καταλήγει στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, των Αθηνών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι τρεις πρώτοι σταθμοί: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, πρόκειται να παραδοθούν σε λειτουργία έως τον Ιούνιο του 2019, ενώ οι τρεις που απομένουν: Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο, θα παραδοθούν σε λειτουργία δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2021.

Δέστε με φωτορεαλιστικές φωτογραφίες και κατόψεις, τον σταθμό της πόλης μας, στην Πλατεία Αγίας Ελεούσας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής, που επιμελήθηκε η Διεύθυνση Μελετών του Αρχιτεκτονικού Τμήματος της Αττικό Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις σταθμοί βρίσκονται σε βάθος από 26 έως 29 μέτρα, ενώ θα έχουν και φυσικό φωτισμό στον χώρο κοινού.

Σταθμός Αγία Βαρβάρα


Ο σταθμός Αγία Βαρβάρα είναι ο πρώτος της επέκτασης της γραμμής 3 και χωροθετείται κάτω από την πλατεία της Παναγίας Ελεούσας, σε βάθος 29 μ. Είναι τριών επιπέδων, με πλευρικές αποβάθρες.

Στον σταθμό αυτό προβλέπονται τρεις είσοδοι, δύο από αυτές επί της λεωφόρου Ελ. Βενιζέλου και η τρίτη επί της πλατείας.


Για την παροχή φυσικού φωτισμού στους χώρους κοινού, προβλέπεται άνοιγμα στην πλατεία, το οποίο επικοινωνεί με μη στεγασμένο υπαίθριο χώρο στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.

Οι κατακόρυφες επιφάνειες που περιβάλλουν το παραπάνω άνοιγμα έχουν υαλοστάσια για τον φωτισμό του χώρου έκδοσης εισιτηρίων και των χώρων διακίνησης επιβατών.


Η αποκατάσταση της πλατείας περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά, καθώς και επαναχωροθέτηση των υπαρχόντων αγαλμάτων και μνημείων. Η αποκατάσταση της πλατείας περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά, καθώς και επαναχωροθέτηση των υπαρχόντων αγαλμάτων και μνημείων.

πηγή: News 24.7 – Δημήτρης Μπαλής