ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου, σήμερα το πρωί Τετάρτη 11 Ιουνίου, στην εκ νέου προσπάθεια του εργολάβου που έχει αναλάβει την επισκευή του κτηρίου στο χώρο του ΚΚΑΧ, να προχωρήσει σε εργασίες σε αυτό, προκειμένου να φιλοξενηθεί Στρατόπεδο Μεταναστών.

Ο δήμαρχος κ. Καπλάνης ο οποίος ευρίσκετο στη ΚΕΔΕ, μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός έστειλε επί τόπου τους Αντιδημάρχους Λεωτσάκο, Πρεντάκη, Μίχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σαββίδη, να διακόψουν τις εργασίες.

Ο κ. Λεωτσάκος κάλεσε την αστυνομία η οποία εμφανίστηκε και οδήγησε όσους εργάζονταν στο ΚΚΑΧ στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κ. Πρεντάκης κατέθεσε μήνυση κατά του εργολάβου ο οποίος κρατείται στο Τμήμα αφού πρόκειται για αυτόφορη διαδικασία, όπως μας πληροφόρησε ο κ. Αντιδήμαρχος.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, έφθασε στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη ΚΕΔΕ και ξεκίνησε επαφές με τους νεοκλεγέντες δημάρχους των γύρω Δήμων.

Επίσης ζήτησε συνάντηση με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Καπλάνης ήρθε σε επαφή με τους συμπολίτες μας υφυπουργούς κ.κ. Γιακουμάτο και Παπακώστα από τους οποίους ζήτησε την συμπαράστασή τους, προκειμένου να μην γίνει το Στρατόπεδο μεταναστών στο χώρο του ΚΚΑΧ.

Πάντως πρέπει να υπογραμμίσουμε πως σε σχέση με το παρελθόν δεν ζητήθηκε από κανέναν η συμμετοχή του κόσμου, ενώ η αντιπολίτευση δεν αλληλοενημερώθηκε εγκαίρως, ώστε να υπάρχει κοινή δράση όπως συνέβαινε στο παρελθόν, παρ’ ότι το γεγονός γνώριζαν τουλάχιστον δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Επίσης παρ’ ότι ο δήμαρχος κ. Καπλάνης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε για κοινούς αγώνες με την αντιπολίτευση, απέφυγε να την ενημερώσει.

Σημειώνουμε πως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με στελέχη της Δημοτικής Αρχής ήταν συνεχώς στη δημαρχία έως αργά το βράδυ και πραγματοποιούσαν επαφές με αρμοδίους.

Στις φωτογραφίες μας το κτήριο στο οποίο γίνονταν οι εργασίες.