Απογοητευμένοι συμπολίτες μας Κρητικοί από υπόσχεση του Δημάρχου, η οποία δεν υλοποιείται μέχρι τώρα

Συμπολίτες μας Κρητικοί δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Καπλάνη, εξαιτίας υπόσχεσης που έδωσε στην Ένωση Κρητών, αλλά δεν δείχνει διατεθειμένος να την τηρήσει, όπως μας πληροφόρησαν.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Απρίλιο, σε εκδήλωση της Ένωσης στα γραφεία της  και κατά τον εορτασμό του προστάτη της Αγίου Γεωργίου, στη διάρκεια εορταστικού τραπεζιού, ο κ. Γιώργος Καπλάνης ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους, με ευκαιρία και της προσωπικής ονομαστικής εορτής του, πως ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή πέργκολας στη βεράντα των γραφείων που λείπει και πρέπει να τοποθετηθεί.

Τα μέλη της Ένωσης Κρητών με ευχαρίστηση άκουσαν την προσφορά και περίμεναν την υλοποίησή της.

Ο μήνες όμως περνούν και σε συνάντηση του Δημάρχου με μέλη του Δ.Σ της Ένωσης, σε πρόσφατη κοινωνική εκδήλωση, όταν τον ρώτησαν για το πότε θα κατασκευαστεί η πέργκολα, ο κ. Δήμαρχος τους απογοήτευσε με την απάντηση που τους έδωσε.

Αναφερόμενος στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τους έδωσε να καταλάβουν πως η πέργκολα που τους έταξε μάλλον αναβάλλετε.

Συμπολίτες μας Κρητικοί σε συζήτηση που είχαμε μαζί τους, δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους, τονίζοντας παράλληλα πως η Ένωση απέκτησε ιδιόκτητα γραφεία με δικά της χρήματα, αυτοσυντηρείται χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από το Δήμο, σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς Δήμους που ενισχύουν τις κατά τόπους Ενώσεις, πληρώνει κανονικά Δημοτικά Τέλη και Δημοτικούς Φόρους και γενικά δεν έχει καμία βοήθεια από το Δήμο.

“Ο Δήμαρχος μας έταξε την πέργκολα και ελπίζουμε με την επιστροφή των συμπολιτών μας Κρητικών από τις καλοκαιρινές διακοπές τους, να δουν την ανακοινωθείσα προσφορά του Δήμου να έχει υλοποιηθεί  και να την καμαρώσουν στη βεράντα της Ένωσης μας”, μας είπαν.

“Προσφέρουμε πολιτισμό στην πόλη μας και κρατάμε τις παραδόσεις μας ζωντανές. Ο Δήμος που από την πλευρά του, τις αποφάσεις του και τα χρήματα που διαθέτει για τον πολιτισμό, δείχνει επίσης να ενδιαφέρεται για αυτόν,  να διαθέσει το ποσόν που απαιτείται για την πέργκολα που δεν ξεπερνά τα 1.500 ευρώ και να υλοποιηθεί η δέσμευση του Δημάρχου κ. Καπλάνη”, μας δήλωσαν.

Σήμερα η παλιά  πέργκολα που βρίσκεται στη βεράντα της Ένωσης, καλύπτεται με πρόχειρα πλαστικά καλύμματα.