Ο Δήμος παρερμήνευσε την απόφαση της Περιφέρειας και ΚΑΚΩΣ τοποθέτησε αλυσίδα και απαγορεύει την κίνηση οχημάτων προς το βουνό

Σε παρανόηση της απόφασης της Περιφέρειας πρέπει να οφείλεται το κλείσιμο του δρόμου, από το Δήμο, που οδηγεί στο πάρκινγκ αυτοκινήτων κάτω από το παλιό αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ” στο βουνό.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος σε επικοινωνία που είχαμε μας δήλωσε πως ο δρόμος έκλεισε μετά από απόφαση της Περιφέρειας και δεν ήταν πρωτοβουλία του Δήμου.

Μάλιστα προς απόδειξη των λεγομένων του, μας απέστειλε και σχετική επιστολή της Περιφέρειας προς τους Δήμους οι οποίοι έχουν δασικές εκτάσεις και οφείλουν να εφαρμόσουν το μέτρο, απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές εκτάσεις.

Μόνο που ο Δήμος παρερμήνευσε την απόφαση η οποία αναφέρει συγκεκριμένα πως το μέτρο απαγόρευσης εφαρμόζετε ΜΟΝΟ όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι όπως όταν υπάρχει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 ή 5 που σημαίνει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ή κατάσταση συναγερμού και όχι συνεχώς.

Πράγμα που σημαίνει πως ΚΑΚΩΣ ο Δήμος τοποθέτησε αλυσίδα και απαγορεύει την κίνηση οχημάτων προς το βουνό σε καθημερινή βάση.

Ελπίζουμε πως μετά τις παραπάνω εξηγήσεις ο Δήμος θα αφαιρέσει την αλυσίδα ως οφείλει και θα αφήσει ελεύθερη την πρόσβαση σε οχήματα και πεζούς προς το μεγάλο πάρκινγκ που υπάρχει εκεί και είναι τόπος συνάντησης συμπολιτών που αναζητούν λίγες ώρες δροσιάς και να χαζέψουν την απίστευτη θέα σχεδόν ολόκληρου του Λεκανοπέδιου από ψηλά.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τα αποσπάσματα της επιστολής που αναφέρονται στην πόλη μας: