Έχουν “πήξει” στις πινακίδες κατεύθυνσης τα πεζοδρόμια, χωρίς λόγο – Προκαλούν κυκλοφοριακό αλλαλούμ

Ίσως να είμαστε ο μοναδικός Δήμος στα πεζοδρόμια του οποίου υπάρχουν τόσες πολλές ταμπέλες προς διευκόλυνση των οδηγών που στο τέλος τους μπερδεύουν.

Κάθε φορά που γίνεται κάποιο έργο και απαιτείται η παράκαμψη κάποιου δρόμου, έρχεται η κατασκευαστική εταιρεία και τοποθετεί τέτοιες πινακίδες.

Πολύ καλά κάνει αφού οι πινακίδες καθοδηγούν τους οδηγούς να φτάσουν στον προορισμό τους, μέσα από ασφαλείς και σύντομους δρόμους.

Τις περισσότερες φορές βοηθούν, όχι όμως πάντα.

Αντικείμενο του παρόντος σημειώματος όμως είναι άλλο.

Όταν οι κατασκευαστικές εταιρείες ολοκληρώσουν το έργο για το οποίο έχουν τοποθετήσει τις ταμπέλες, δεν τις αφαιρούν από τους δρόμους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο κακός χαμός και ένα άνευ προηγουμένου μπέρδεμα.

Υπάρχουν π.χ. στην οδό  Αθανασίου Διάκου πινακίδες που κατευθύνουν τους οδηγούς από την οδό Καραολή στην Μεγάλου Αλεξάνδρου και την Γρηγορίου Λαμπράκη. Οι συγκεκριμένες πινακίδες τοποθετήθηκαν από την εποχή που η Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν κλειστή. Έχουν περάσει έξη μήνες από τότε που δόθηκε στην κυκλοφορία η Βενιζέλου αλλά οι πινακίδες παραμένουν.

Επίσης άλλες πινακίδες υπάρχουν στις οδούς Παλαιών Πολεμιστών και Κουντουριώτου, οι οποίες τοποθετήθηκαν, πριν μήνες για συγκεκριμένη πορεία.

Το έργο ολοκληρώθηκε, αλλά οι πινακίδες παραμένουν.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, όπως και ταμπέλες που πλέον όχι μόνο δεν εξυπηρετούν, αλλά δυσκολεύουν τους οδηγούς.

Μήπως ο Δήμος πρέπει να ζητήσει την άμεση απομάκρυνσή τους από εκείνους που τις τοποθέτησαν, αφού πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης;;;