Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΦΕΓΓΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η εφημερίδα μας δημοσιεύει ολόκληρη την επιστολή παραίτησης της υποψηφίας Δημάρχου κ. Φέγγη Αλεξάνδρας, προς το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, όταν εκείνη ήταν Αντιδήμαρχος της πόλης μας.

Σύμφωνα με δήλωσή της στην εφημερίδα μας η κ. Φέγγη υποστηρίζει πως ανάλογη επιστολή παραίτησης είχε συντάξει και τον περασμένο Οκτώβριο την οποία όμως δεν κατέθεσε, επειδή πήρε διαβεβαιώσεις από το Δήμαρχο πως θα συγκαλούσε τη Δημοτική ομάδα της παράταξης και θα έθεταν επί τάπητος τα προβλήματα του συνδυασμού, ο τρόπος διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου και προσωπικά του κ. Καπλάνη. Ο κ. Δήμαρχος όμως, όπως υποστηρίζει η κ. Φέγγη, δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις του, με αποτέλεσμα την κατάθεση της επιστολής παραίτησης της, την οποία δημοσιεύουμε σε αποκλειστικότητα.

Αγία Βαρβάρα, 7/1/2014

Κύριε Δήμαρχε,

Η συμμετοχή μου στα κοινά προήλθε από την επιθυμία μου να γίνω μέλος μιας δυναμικής προοδευτικής παράταξης που είχε όραμα για την πόλη και αυτό το όραμα το έκανε πράξη!Συμπορεύτηκα και μαζί σας, και από την πρώτη στιγμή της θητείας σας ως Δημάρχου, εργάστηκα με θέρμη και ζήλο.

Στο πέρασμα του χρόνου, διαπιστώνοντας  ελλείμματα και αδυναμίες, σας έκανα κοινωνό των προβληματισμών μου, με τους οποίους φαινομενικά συμφωνούσατε!

Αδυναμίες που αφορούσαν ελλείμματα πολιτικών σχεδιασμών και στόχων, έλλειψη δυναμικών διεκδικήσεων, έλλειψη συνοχής της παράταξης.

Οι ανησυχίες αυτές  ήταν αγωνίες που προσδοκούσαν απαντήσεις, τις οποίες πίστευα ότι θα λάβω και γι’ αυτό εξακολουθούσα να είμαι δίπλα σας. Δυστυχώς, τα κενά συσσωρεύονταν.

Το Μάιο του 2013 ζήτησα προφορικά την παραίτησή μου, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους (για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στην παράταξη), την οποία δεν αποδεχτήκατε.

Παρέμεινα στη θέση μου ελπίζοντας και πάλι ότι θα αφυπνιστείτε.

Ωστόσο, έβαζα πιο επιτακτικά πλέον δύο βασικά θέματα. Το πρώτο ήταν ο πολιτικός σχεδιασμός για την πόλη συνολικότερα και οι κινήσεις τακτικής που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε ως Δημοτική Αρχή και το δεύτερο το πολιτικό στίγμα της παράταξής μας, το οποίο, κατά την άποψή μου, έπρεπε ήδη να έχει καλλιεργηθεί μέσα από έναν καταγγελτικό λόγο.

Όπως πάντα συμφωνούσατε αλλά δεν πράττατε!

Τους τελευταίους μήνες διαπιστώνω ότι για το πρώτο θέμα συσκέπτεσθε  και σχεδιάζετε -κανείς δεν ξέρει τι – όχι με την παράταξη, ούτε καν με τους Αντιδημάρχους, αλλά με ανθρώπους, που το μόνο που γνωρίζουν για την Αγία Βαρβάρα είναι η τοποθεσία της στο χάρτη!

Τους ίδιους μήνες, ως προς το δεύτερο θέμα , διαπιστώνω, επίσης, ότι – ερήμην όλων μας -διασύρετε την παράταξη , χτυπώντας κάθε πολιτική πόρτα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ) σε μια προσπάθεια συμμαχίας εν όψει των εκλογών! Αυτό σημαίνει:

1 Καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας αφού δεν σας έχουμε εξουσιοδοτήσει για κάτι τέτοιο.

2. Πλήρη έλλειψη ιδεολογικού προσανατολισμού που με τη σειρά του οδηγεί σε

3. Αδυναμία κριτικής στάσης απέναντι στα γεγονότα και άρα

4. Ψάρεμα σε θολά νερά, έρμαιο των συγκυριών και φυσικά

5. Πολιτική ανασφάλεια και πανικό.

Παρά το γεγονός ότι επέμενα στη σύγκληση παράταξης προκειμένου να συζητηθούν ανοικτά αυτά τα ζητήματα, παρά το γεγονός ότι έχετε δεχθεί πιέσεις και από άλλους δημοτικούς συμβούλους για το ίδιο θέμα,  εξακολουθείτε να παρακολουθείτε την αγωνία μας, το θυμό μας και την απογοήτευσή μας, αποφεύγοντας για μια ακόμη φορά να θέσετε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων!

Τέλος, για να μη θεωρηθεί ότι η ενέργειά μου ήταν σκόπιμη και προμελετημένη, παρά τις διαφωνίες μου, καθοριστικό, αποφασιστικό και επιβεβαιωτικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η αντίδρασή σας στην εγκατάσταση του υποσταθμού της ΔΕΗ, έξω από το super market AB. Για άλλη μια φορά τηρήσατε «σιγήν ιχθύος» σ’ αυτή την αισθητική και περιβαλλοντική ζημία της πόλης (αφού ο Δήμος επί Λάμπρου Μίχου πέτυχε την υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ στα σημεία αυτά), αποφύγατε την ενημέρωση όλων μας, εγώ προσωπικά απευθύνθηκα στην υπηρεσία προς δική μου ενημέρωση  και τελικά για άλλη μια φορά «δεν άνοιξε μύτη»!

Εν πάση περιπτώσει, η απραξία, ο στρουθοκαμηλισμός   και η κατάσταση «νιρβάνα» με την οποία αντιμετωπίζετε τα προβλήματα της πόλης, κάποτε, πρέπει να τελειώσει! Η Αγία Βαρβάρα πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της! Να επιστρέψει στους κατοίκους της η περηφάνεια που ένοιωθαν γι’ αυτήν.

Είναι δε προφανές ότι εμάς δεν μας χρειάζεστε ή μάλλον μας χρειάζεστε μόνον ως όχημα για την εξουσία!

Δεχτείτε μια συμβουλή λοιπόν! Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Αυτή η προσφορά είναι αποτελεσματική μόνον όταν έχει πυξίδα και σχέδιο. Ειδικά σε δύσκολες συνθήκες , όπως αυτές που βιώνει η χώρα, απαιτείται μεγαλύτερη εγρήγορση, ένωση και ανασυγκρότηση των κοινωνικών δυνάμεων,   ρηξικέλευθες αποφάσεις και κυρίως όραμα και κατεύθυνση! Η πρωτοπορία δεν είναι πάντα συνδεδεμένη με τoυς οικονομικούς πόρους. Χρειάζεται ιδέες, δουλειά, συνέπεια  και αφοσίωση.

Η ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης να ασκήσει κριτική και η αδυναμία της να δώσει  έστω αυτή ένα νέο όραμα, δεν μπορεί να μας αδρανοποιεί όλους μαζί.

Κύριε Δήμαρχε,

Λυπούμαι που η συμπεριφορά σας προσβάλλει πλέον και την προσωπική μου υπόληψη και με αναγκάζει, όχι μόνον να παραιτηθώ από τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου αλλά και να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη, παραμένοντας στην υπηρεσία της πόλης μας.

Αλεξάνδρα Φέγγη

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Κοινοποίηση:

Ιδρυτή της Δημοτικής Παράταξης

«Η δική μας Πόλη»

κ. Λάμπρο Μίχο