Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας προτείνει την αγορά απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο

Λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γιάγκα την παρακάτω επιστολή, με την οποία προτείνει την αγορά απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο, από τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος από τα ενοίκια της “ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ”.

Η επιστολή έχει ως εξής:

                        ΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ                       Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ !
ΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΈΡΔΙΣΕ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ      ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗΣ.

Μόνιμη, αν και καθόλου πειστική πλέον, δικαιολογία της Δημοτικής αρχής Καπλάνη για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας σχετικά με την καθαριότητα, είναι η έλλειψη απορριμματοφόρων. Βέβαια προστέθηκαν κι άλλες δικαιολογίες όπως η πρωτότυπη θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο «ότι φέτος οι πολίτες έβγαλαν περισσότερα σκουπίδια από κάθε άλλη φορά»!!!!

Κατά τη διάρκεια των εορτών το μόνιμο φαινόμενο της βρώμικης πόλης έλαβε τεράστιες διαστάσεις. Σε συνδυασμό δε, με τον χειρότερο χριστουγεννιάτικο στολισμό των τελευταίων ετών, βιώσαμε την εικόνα μιας πόλης μοναδικά βρώμικης και ιδιαίτερα σκοτεινής.

Ο Δήμος είχε προϋπολογίσει μειωμένα έσοδα για τα έτη 2016, 2017 και 2018, γιατί σχεδίαζε να εισπράττει μηνιαίο ενοίκιο 10.000 € από τη Λάμδα Χαρτική έναντι 13.500 ευρώ που εισέπραξε και συνεχίζει να εισπράττει.

Η ακύρωση των μεθοδεύσεων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη διοίκηση, μετά την παρέμβαση της «ΔΥΝΑΤΉΣ ΠΟΛΗΣ», εξασφάλισε επί πλέον έσοδα περίπου 80.000 € μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώθηκαν στα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία του Δήμου για το έτος 2017, όπου προκύπτει η υπέρβαση των προϋπολογισθέντων εσόδων από ενοίκια.

Αυτά τα έσοδα οφείλει να τα διαθέσει προς όφελος των δημοτών η δημοτική αρχή αγοράζοντας απορριμματοφόρο.

Εκτός κι αν η καθαριότητα της πόλης δεν αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής.

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»