Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Σε ήρεμους ρυθμούς και διαλόγους πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό όπου και οξύνθηκαν τα πνεύματα και έγιναν προσωπικές αναφορές σε θέματα άσχετα.

Ίσως το πνεύμα των ημερών κατόρθωσε να συνεισφέρει ώστε να  υπάρξει ηρεμία και χωρίς ακρότητες να γίνουν οι τοποθετήσεις όλων όσων πήραν το λόγο, την περισσότερη ώρα.

Ο κ. Βασιλάκος επισήμανε πως δεν θυμόταν ποτέ στο παρελθόν η πόλη μας να έχει τέτοια χάλια γιορτινές ημέρες.

Ο κ. Γιάγκας χαρακτήρισε το εφετινό στόλισμα της πόλης μας ως το χειρότερο όλων των εποχών, ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί σχετικά με τις φήμες που ακούστηκαν περί κλοπής στο Δημοτικό κινηματογράφο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Επίσης σχολίασε αρνητικά την απόφαση του Δήμου να εντάξει τη Γέφυρα της Στέφανου Σαράφη με το εν εξελίξει έργο κατασκευής αγωγών ομβρίων. Υποστήριξε πως με κάποιο τρόπο με ενέσεις π.χ. ενίσχυσης των θεμελίων η Γέφυρα έπρεπε να είχε δοθεί σε χρήση. Τέλος ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με το θέμα του Δημοτικού Αναψυκτηρίου.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος στο ζήτημα της Γέφυρας τόνισε πως δεν θα ήταν σωστή σαν λύση η ενίσχυση των θεμελίων με ενέσεις, διότι το ρέμα και τα νερά θα εξακολουθούσαν να  περνάνε από κάτω της.

Η λύση που επιλέχτηκε ίσως να είναι χρονοβόρα σίγουρα όμως είναι η πιό ασφαλής.

Για το θέμα του Αναψυκτηρίου δήλωσε πως “υπάρχει καθυστέρηση,  αλλά είναι σε εξέλιξη το ζήτημα της νομιμοποίησής του.

Αν δεν το πετύχουμε τότε πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις”, κατέληξε.

Αναφερόμενος στο θέμα της αλλαγής του Δημοτικού Φωτισμού σε ολόκληρο το δίκτυο του Δήμου μας, ανακοίνωσε πως σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα προς συζήτηση και θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης σε σχέση με την καθαριότητα της πόλης αυτές τις ημέρες δήλωσε πως ήταν πρωτοφανής ο όγκος των απορριμμάτων εφέτος.

Κατορθώσαμε να κρατήσουμε την πόλη σε καλό επίπεδο υποστήριξε, αφού συνεργεία καθαριότητας δούλευαν καθημερινά πλήν της ημέρας των Χριστουγέννων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεμ. Ντάβιος υποστήριξε πως δεν έγινε καμία κλοπή στο Δημοτικό κινηματογράφο.

Κάναμε σχετικό έλεγχο αλλά δεν υπήρξε τίποτα ύποπτο, ούτε βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης του χώρου.

Δεν λείπει τίποτα από το χώρο, κατέληξε.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος έφερε προς ψήφιση κείμενο με το οποίο ο Δήμος μας είναι αντίθετος στην απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την μεταφορά στο Δήμο Φυλής των Τμημάτων Ασφαλείας και της Δίωξης Ναρκωτικών που στεγάζονται  στο Αιγάλεω.

Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό απ΄ όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός της κ. Καρανάσιου (ΚΚΕ), η οποία απείχε από την ψηφοφορία και από την παράταξη του κ. Γιάγκα η οποία δεν ήταν παρούσα στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.