Ο «μεγάλος αδελφός» της αστυνομίας βγήκε στους δρόμους και ελέγχει τα πάντα από τις πινακίδες των αυτοκινήτων

Να που εκσυγχρονίζεται και η ελληνική αστυνομία και αποκτά μυστικά όπλα για να ελέγχει τις πινακίδες και γενικώς τα αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά είναι το «Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Απασχολούντων Οχημάτων», που εγκατέστησε σε 50 περίπου από τα νέα περιπολικά, που απέκτησε.

ΤΙ είναι αυτό; Πρόκειται για ένα σαρωτή, του οποίου βασικός στόχος είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Επίσης, τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (πχ απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας ή οι πινακίδες και κυκλοφορούν με πλαστές κλπ.

Πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των συναρμόδιων υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης και 15.000 ανάγνωσης την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!