Κατάληψη στο Α΄ Λύκειο, από μαθητές. Δόθηκαν απαντήσεις στα αιτήματά τους

 

Σε κατάληψη του Α΄Λυκείου της πόλης μας, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποίησαν, ακολουθώντας και σεβόμενοι τις Δημοκρατικές διαδικασίες.

Τα αιτήματά τους είχαν να κάνουν με την κτιριακή υποδομή  του Σχολείου και την συμπεριφορά μιας μικρής μειοψηφίας καθηγητών προς αυτούς.

Όσον αφορά την κτιριακή υποδομή εστιάστηκε κυρίως στην αίθουσα πληροφορικής απ΄όπου πρόσφατα έπεσαν σοβάδες, στη ημιτελή συντήρηση των τουαλετών και άλλα τέτοια θέματα.

Επί τόπου έφτασε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και συγκλήθηκε Σχολικό Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Κουρκουμέλης μας δήλωσε πως όντως πραγματοποιήθηκε κατάληψη, αφού η πλειοψηφία των μαθητών αποφάσισε γιαυτήν σεβόμενη τις διαδικασίες, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα. Ενημερώσαμε τους μαθητές σχετικά με τα αιτήματα που προέβαλαν και το θέμα έληξε.

Οι μαθητές πληροφορήθηκαν πως ο Δήμος έχει ήδη ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν και έχει γραπτώς δεσμευτεί πως οι επισκευές θα γίνουν κατά την περίοδο των Εορτών, αφού το σχολείο θα είναι κλειστό.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των καθηγητών, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και τα θέματα που οδήγησαν τους μαθητές στην κατάληψη, φαίνεται να μην υπάρχουν πλέον.

Το Σχολικό Συμβούλιο τελείωσε γύρω στις τρεις το μεσημέρι και αύριο το Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Επικοινωνήσαμε  με τον Λυκειάρχη κ. Μυλωνά για να έχουμε και τη δική του άποψη επί του θέματος, ο οποίος μας είπε πως “υπήρξε κατάληψη αλλά σε μια ήρεμη και πολιτισμένη συμπεριφορά από όλους κατά τη διάρκεια της. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και το Σχολείο θα λειτουργήσει αύριο” κατέληξε.