Ο διάσημος μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης, Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, βραβεύτηκε με το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017»

Η απονομή του βραβείου «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» έγινε στα πλαίσια του «GALA ΟΠΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» για την προσφορά του στην όπερα στον διάσημο μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη, από την Χριστίνα Παπαθανασίου, Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία της Αθήνας παρουσίασε το «GALA ΟΠΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» και τις απονομές των βραβείων Μαρία Κάλλας «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017», το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του GALA ερμηνεύτικαν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας καθώς και άριες και ντουέτα από τις όπερες «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου.

Η Χριστίνα Παπαθανασίου απονέμει το Βραβείο «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» στον διάσημο μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη (φωτό παραπλεύρως).

Στο «GALA ΟΠΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» συμμετείχαν τα αστέρια της όπερας που τραγούδησαν στο αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, η σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, ο μπάσος Βασίλης Ασημακόπουλος, η σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, και ο τενόρος Θεόδωρος Μπιράκος. Το πρόγραμμα της συναυλίας άρεσε πολύ και οι φανταστικοί λυρικοί καλλιτέχνες καταχειροκροτήθηκαν από το εκλεκτό κοινό. Τους σπουδαίους λυρικούς καλλιτέχνες συνόδευσε στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Προγράμματος είχε ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος.

Τα Βραβεία Μαρία Κάλλας για την όπερα ίδρυσε ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος και δίνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Την εξαιρετική εκδήλωση παρουσίασαν ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, η Δρ Χρυσούλα Τσίγκρη, Σχ. Σύμβουλος, και ο Τιμ Ανανιάδης, γενικός διευθυντής του Ξενοδοχείου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο τ. Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ 2017» για την όπερα απονεμήθηκε στον Ελευθέριο Καλκάνη, μαέστρο και συνθέτη, μόνιμο Αρχιμουσικό της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Ορχήστρας Δωματίου Δήμου Αθηναίων, στην σοπράνο Ειρήνη Κώνστα, στον μπάσο Βασίλη Ασημακόπουλο, στην σοπράνο Βανέσσα Καλκάνη, στον τενόρο Θεόδωρο Μπιράκο, στην Αγγελική Μακρυωνίτου, καθηγήτρια μουσικής και διευθύντρια του Ωδείου Ε. Καλκάνης, στον Παντελή Λεγάκη, και στον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο.