Ο Δήμος μάζεψε τα μπάζα. Ε! και λοιπόν και τι έγινε; Να αλλάξει μεθόδους και νοοτροπία στην καθαριότητα ο Δήμος

Προχθές για μια ακόμα φορά η εφημερίδα μας δημοσίευσε φωτογραφίες από μπάζα που κάποιος συμπολίτης μας έβγαλε στο δρόμο μετά από ανακαίνιση που έκανε στο κατάστημά του, στην οδό Αφροδίτης.

Ο Δήμος εντάξει “έσπευσε” και τα μάζεψε μετά από 9 ημέρες, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων αυτά βρίσκονταν εκεί από τις 27 Νοεμβρίου.

Το θέμα δεν είναι ότι ο Δήμος τα μάζεψε, αυτή είναι η δουλειά της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Το θέμα είναι πως δεν μπορεί ο Δήμος να λειτουργεί και να τρέχει όταν υπάρχουν δημοσιεύματα.

Το θέμα είναι πως ο Δήμος πρέπει να έχει το μηχανισμό εκείνον, που θα εντοπίζει που υπάρχουν αυτά και ποιός τα πέταξε.

Τα πληρώματα των απορριμματοφόρων που περνάνε από κάθε δρόμο και δρομάκι της πόλης μας, δεν μπορούν να καταγράφουν που συναντάνε πεταμένα μπάζα, κλαδιά, παλαιά έπιπλα, συσκευές και στρώματα και να ενημερώνουν τον προϊστάμενο καθαριότητας όταν παραδίδουν βάρδια, ώστε να βγει στοχευμένα το συνεργείο αποκομιδής μη οικιακών απορριμμάτων να τα μαζέψει;

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι χαρακτηριστικό.

Επί εννέα ημέρες το απορριμματοφόρο άδειαζε τον κάδο με τα οικιακά σκουπίδια που είναι εκεί και αγνοούσε να αναφέρει την ύπαρξη των πεταμένων οικοδομικών υλικών στην υπηρεσία.

Οι οδοκαθαριστές επίσης μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.

Βέβαια θα μου πείτε πως συμπολίτισσά μας, ενημέρωσε εργάτρια καθαριότητας για τα οικοδομικά υλικά της φωτογραφίας μας αλλά απ΄ότι φαίνεται ποτέ δεν μεταφέρθηκε αυτό το μήνυμα στην υπηρεσία, γιατί εάν μεταφέρθηκε και η Υπηρεσία το έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τότε το θέμα είναι σοβαρότερο.

Απαιτείται καλύτερος συντονισμός των υπηρεσιών καθαριότητας.

Επίσης όπως γράφαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, οι κάτοικοι και καταστηματάρχες της πόλης μας πρέπει να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματά τους.

Σαν πρώτο μέτρο προτείναμε να κολληθούν αυτοκόλλητα στους κάδους με τα τηλέφωνα που οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται για θέματα καθαριότητας όπως επίσης επιγραμματικά να υπάρχουν τα στοιχειώδη που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου.

Κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει ΤΩΡΑ.