Τρεις!!! μαθητές έκαναν “κατάληψη” στο Β΄ Λύκειο – Έφυγαν οι υπόλοιποι μαθητές και καθηγητές από το Σχολείο!!!

Τρεις μαθητές κατάφεραν χωρίς την απόφαση κανενός οργάνου, ούτε καν του μαθητικού Συμβουλίου, να κλείσουν την πόρτα του 2ου Λυκείου της πόλης μας και να απαγορεύσουν την είσοδο σε οποιονδήποτε να εισέλθει σε αυτό, πραγματοποιώντας έτσι επειδή το αποφάσισαν οι τρεις τους, ΚΑΤΑΛΗΨΗ.

Σήμερα Τετάρτη λοιπόν 6 Δεκεμβρίου, οι υπόλοιποι ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ μαθητές και 23 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ του 2ου Λύκειου, έχασαν την ημέρα τους.

Τόσο απλά διότι έτσιθελικά το θέλησαν τρεις άλλοι μαθητές.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βυθούλκας δεν κατάφερε να τους μεταπείσει να ανοίξουν την πόρτα και να τους επιτρέψουν να εισέλθουν στο χώρο του διδακτήριου και συμφώνησε αρχικά το Λύκειο να παραμείνει στα χέρια των καταληψιών έως τις μία το μεσημέρι.

Στο Σχολείο έφθασε αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων αποτελούμενη από τους κ.κ. Μαρία Καπελέρη (Πρόεδρο) και τα μέλη Πατρίτσια Μπέλεση και Τάκη Μπουντούκη, οι οποίοι προσπάθησαν να εξηγήσουν στους ΤΡΕΙΣ μαθητές πως αυτό που έκαναν είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό και τους ζήτησαν να απελευθερώσουν την πόρτα του Σχολείου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Εν τω μεταξύ οι υπόλοιποι μαθητές που είχαν πάει στο Λύκειο για να κάνουν το καθημερινό τους μάθημα, άρχισαν να αποχωρούν, αφού το κρύο ήταν τσουχτερό και η διάθεση των ΤΡΙΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ δεν έδινε ελπίδες πως θα έκαναν πίσω, από την απόφασή τους.

Το πρωτότυπο της όλης υπόθεσης  ήταν πως και οι “καταληψίες”  βρίσκονταν και αυτοί εκτός σχολείου και οι συζητήσεις μεταξύ αυτών, του Διευθυντή του Λυκείου και των μελών της Ένωσης, γίνονταν στο πεζοδρόμιο της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Επειδή το κρύο δυνάμωνε, αποφάσισαν να πάνε στα γραφεία της Ένωσης Γονέων να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις…

Έτσι στο υπό κατάληψη Λύκειο δεν παρέμεινε κανένας…

Η συμμαθήτριά τους, πρόεδρος του δεκαπενταμελούς όπως πληροφορηθήκαμε, έθεσε τους τρεις μαθητές προ των ευθυνών τους για την πράξη τους η οποία υποβιβάζει το ρόλο της μαθητικής κοινότητας με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, τονίζοντας πως οι συμμαθητές της έπρεπε, εφ΄όσον είχαν κάτι τέτοιο στο μυαλό να πράξουν, να ενημερώσουν το δεκαπενταμελές και εκείνο να συνεδρίαζε για το θέμα αυτό. Η αυθαιρεσία είναι καταδικαστέα τους εξήγησε.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Καπελέρη μιλώντας στην εφημερίδα μας δήλωσε πως η Ένωση Γονέων είναι αντίθετη με την πράξη των μαθητών η οποία είναι απαράδεκτη και την καταδικάζει.

Ο Διευθυντής του 2ου Λύκειου κ. Βυθούλκας μας ενημέρωσε πως μετά από διαλογική συζήτηση με τους ΤΡΕΙΣ αποφασίστηκε να ανοίξει το Σχολείο αργότερα και πως οι μαθητές πείστηκαν, ότι ενώ το κίνητρό τους που ήταν η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ήταν θεμιτό, ο τρόπος που επέλεξαν να τιμήσουν τη μνήμη του ήταν ατυχής. Σε ερώτησή μας εάν σκέπτεται να πάρει μέτρα εναντίον τους ο κ. Βυθούλκας μας δήλωσε πως τα παιδιά κατανόησαν το λάθος τους και πως το θέμα γιαυτόν θεωρείται λήξαν.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν γύρω στις 11:00΄, αλλά πλέον δεν υπήρχε κανένας μαθητής στο Σχολείο για να γίνει μάθημα, αφού είχαν αποχωρήσει και οι Καθηγητές.

Εκτός των μαθημάτων που έχασαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου σήμερα, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη με εξαιρετικά επείγοντα και σοβαρά θέματα, που αφορούν την λειτουργία του Σχολείου.

Ένα ακόμα αξιοπερίεργο της σημερινής υπόθεσης είναι πως ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος υπεύθυνος Παιδείας της πόλης μας, μας δήλωσε στις 13:00΄το μεσημέρι πως ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ είχε καμία ενημέρωση από τον Διευθυντή για τα σημερινά γεγονότα…