Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας – Ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, έχοντας προς συζήτηση 36 Θέματα!!!

Είχαμε προβλέψει από την προηγούμενη εβδομάδα πως η συνεδρίαση θα τράβαγε σε μάκρος αφού και τα θέματα ήταν πολλά και μεταξύ τους υπήρχαν ορισμένα πολύ σοβαρά τα οποία δεν ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά απαιτούσαν πολιτικές αποφάσεις για θέματα που απασχολούν την πόλη μας, όπως ο Ισολογισμός του Δήμου, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τα Δημοτικά Τέλη κ.ά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 18:30΄ το απόγευμα της Τετάρτης  και ολοκληρώθηκε στις 2:00΄ το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου.

Για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εχθές αναρτήσαμε αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ:

Η Διοίκηση του Δήμου πρότεινε τα Δημοτικά Τέλη να παραμείνουν σταθερά όπως τα τελευταία χρόνια πρόταση που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ., ενώ Δημοτικοί Σύμβουλοι της  Αντιπολίτευσης πρότειναν τη μείωσή τους.

ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ λειτουργίας από ΑμεΑ

Ένα ακόμα θέμα στο οποίο υπήρξε διαφωνία μεταξύ Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης ήταν εκείνο που αφορούσε το  ενοίκιο δύο περιπτέρων που έχουν δοθεί σε άτομα ΑμεΑ.

Πρόκειται για τα περίπτερα που υπάρχουν το πρώτο στη γωνία Ιεράς Οδού και Ελ. Βενιζέλου, επί της Ιεράς Οδού και το δεύτερο βρίσκεται κοντά στη ΒΙΟΧΡΩΜ, μπροστά από Φαρμακείο που υπάρχει εκεί.

Η πρόταση του Δήμου ήταν να υπάρξει τέλος (ενοίκιο) 300 ευρώ μηνιαίως.

Ποσόν που χαρακτηρίστηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Σιαραμπή υπερβολικό, αφού έχει να κάνει με ΑμεΑ και μηδενίζετε στην ουσία η παροχή βοήθειας προς τα άτομα αυτά. Μαζί της συμφώνησαν και οι κ.κ. Γιάγκας και Βασιλάκος, αντιπροτείνοντας το ποσόν των 200 ευρώ μηνιαίως, έναντι ενοικίου.

Η πλειοψηφία όμως του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισε την πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Παγουρτζή, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα μας, μας διευκρίνισε πως το ύψος του ενοικίου καθορίστηκε μετά από πρόταση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου και τη σύμφωνη γνώμη του Νομικού Συμβούλου του Δήμου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ

Υπενθυμίζουμε πως την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα ανοικτός πλειοδοτικός Διαγωνισμός για την εκμίσθωση πέντε άλλων περιπτέρων στα όρια του Δήμου μας.

Η τιμή εκκίνησης που έχει καθορίσει ο Δήμος ανέρχεται στα 400 ευρώ ενοίκιο μηνιαίως.

Τα περίπτερα αυτά βρίσκονται στα εξής σημεία της πόλης μας:

α) Ελευθερίου Βενιζέλου 116
β) Παναγίας Ελεούσας και Πυθαγόρα
γ) Ελευθερίου Βενιζέλου 13
δ) Ηρακλείου και Τερψιθέας
ε) Σίφνου και Ερεχθείου

ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ

Το θέμα που αφορούσε την ψήφιση του Κανονισμού Λειτουργίας του Πάρκου Σκύλων υπερψηφίστηκε από τους παρευρισκομένους στη συνεδρίαση, με μοναδική αρνητική ψήφο εκείνη του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασιλάκου, ο οποίος από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ταχτεί κατά της λειτουργίας του Πάρκου Σκύλων στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”. Αποφασίστηκε το Πάρκο να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως προς διευκόλυνση των συμπολιτών μας που βγάζουν τους σκύλους τους βόλτα διάφορες ώρες. Μόλις καθαρογραφεί η απόφαση που αφορά τον Κανονισμό Λειτουργίας θα τη δημοσιεύσουμε, προς ενημέρωση των συμπολιτών μας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης  Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Βασιλάκος ρώτησε πότε θα ανοίξει η Ελευθερίου Βενιζέλου, όπως και η γέφυρα της Στέφανου Σαράφη, ενώ υποστήριξε πως καθαρίστηκε το γκαράζ του δήμου από διάφορα απορρίμματα, αλλά μεταφέρθηκε η χωματερή στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, για να μη τα βλέπει ο κόσμος.

Ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γιάγκας ζήτησε να πληροφορηθεί εαν είναι έτοιμη η μελέτη για τη στατική επάρκεια της Γέφυρας της Στέφανου Σαράφη.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ:

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος ενημέρωσε το Σώμα πως η Ελευθερίου Βενιζέλου θα δοθεί σε χρήση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Μεταφορών και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Όσον αφορά την παράδοση της γέφυρας της Στέφανου Σαράφη δήλωσε πως η γραφειοκρατία και άλλοι λόγοι κυρίως οικονομικοί, είναι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο που αφορά τη γέφυρα.

Ενημέρωσε πως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ξεκινάει το κομμάτι του έργου που αφορά την οδό Αφροδίτης. Όσον αφορά τη στατική μελέτη της γέφυρας είπε πως δεν είναι έτοιμη ακόμα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης στη συνέχεια πήρε το λόγο και προχώρησε σε ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων. Αναφερόμενος στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν και την πόλη μας τις προηγούμενες εβδομάδες, δήλωσε πως τα φρεάτια στους δρόμους της πόλης μας ήταν καθαρά. Η συνεργασία συνδημοτών μας και εργαζομένων του Δήμου απέδωσε και για τον λόγο αυτό παρά τη σφοδρή κακοκαιρία δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα.

Όσον αφορά την παρατήρηση του κ. Βασιλάκου περί μεταφοράς  διαφόρων απορριμμάτων από το χώρο του Γκαράζ του Δήμου, στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, ώστε να μη τα βλέπουν οι συνδημότες μας, ο κ. Σαββίδης διέψευσε τον ισχυρισμό του κ. Βασιλάκου. Η ΒΙΟΧΡΩΜ είναι πεντακάθαρη τόνισε. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί. Προσπαθούμε για το καλλίτερο. Ζητάμε τη συνεργασία των συνδημοτών μας σε αυτή την προσπάθεια, κατέληξε.