Προβλήματα στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο ζητούν λύσεις από το Δήμο

 

Τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και την ασφαλή εκπαίδευση των μαθητών του Α΄Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχει καταγράψει και στείλει στο Δήμο προς ενημέρωση αλλά και για την αντιμετώπισή τους.

Δύο μήνες μετά οι Γονείς διαμαρτύρονται πως τα προβλήματα παραμένουν όπως αυτά καταγράφονται στο παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Κυριακή 8/10/2017

Τα συνολικά προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος αντικατοπτρίζονται  και στην λειτουργία των σχολείων της Αγίας Βαρβάρας.

Ως Σύλλογος θα παλέψουμε και για την επίλυση των επιμέρους προβλημάτων όλων των Σχολικών μονάδων, θεωρώντας ότι μόνο με ενιαίο, συλλογικό αγώνα μπορούν αυτά να λυθούν.

Δεν θα αναζητήσουμε την επίλυσή τους μέσω «προσωπικών γνωριμιών» ή «συμπαθειών», όπως πιθανότατα μπορεί να πράττουν άλλοι, αλλά θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την θέση, ότι η ομαλή λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των εκάστοτε Κυβερνήσεων και Δημοτικών Διοικήσεων, είναι δηλαδή καθήκοντα ενός στοιχειωδώς υπεύθυνου Κράτους.

Για μία ακόμα φορά , η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με προβλήματα που η διαχρονικότητας τους τα έχει καταστήσει ως «πάγια».

Συγκεκριμένα:

Τα υλικοτεχνικά προβλήματα παραμένουν ίδια επί χρόνια:

1. Οδός Δόξης: Πάλι θα ανησυχούμε για τυχόν ατυχήματα  τις ώρες αιχμής , (προσέλευσης-αποχώρησης) από την οδό Δόξης.
2. Πεύκο: Το πανέμορφο πεύκο που μας καλημερίζει κάθε μέρα , θα συνεχίζει να μας τρομάζει μήπως τυχόν με τον πολύ αέρα ρίξει κάποιο κεραμίδι στα κεφάλια μας. Οι «ειδικοί» μας δικαιολογούνται ότι η προσέγγιση για να κλαδευτεί  είναι δύσκολη και οι «επιπόλαιοι» μας προτρέπουν να το κόψουμε!!!.
3. Κάμπιες: Οι κάμπιες θα συνεχίζουν το κύκλο ζωής τους, στέλνοντας την άνοιξη δεκάδες μαθητές μας στο νοσοκομείο, όπως έγινε πέρσι και πρόπερσι.
4. Προβλήματα προαύλιου: Τα νερά της βροχής θα συνεχίσουν την δημιουργία αυλακιών στο προαύλιο χωμάτινο χώρο. Σε αρκετά σημεία εξέχουν πέτρες , φρεάτιο κ.λ.π σημεία επικίνδυνα για τους μαθητές.
5. Γήπεδα: Τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ , θα συνεχίσουν να περιμένουν το πρόγραμμα διαμόρφωσης και ανάπλασης όλης της «Δόξης» μέσω των μεγαλόπνοων σχεδίων, αναμόρφωσης όλης της περιοχής. Ίσως οι υπεύθυνοι να θεωρούν τιμή να παίζουν τα παιδιά μας ακριβώς στο ίδιο τσιμέντο που προπονούταν ο μπασκετμπολίστας Γιαννάκης πριν 40 χρόνια. Το πάνω γήπεδο είναι τελείως «γυαλισμένο» και επικίνδυνο και το κάτω γήπεδο είναι διαμορφωμένο μόνο για αγώνες Cross.
6. Περιμετρικός φράκτης οδού Παπαφλέσσα: Ο περιμετρικός φράκτης είναι κατεστραμμένος σε τουλάχιστον δύο σημεία , κάνοντας πανεύκολη την πρόσβαση στο χώρο του σχολείου από οποιονδήποτε.
7. Ανοικτά σχολεία με υπεύθυνη επιστασία : Η ανάγκη των παιδιών για άθληση και παιχνίδι τους οδηγεί, με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, να ανεβοκατεβαίνουν την μεγάλη πόρτα για να παίξουν.
8. Ολοκληρωμένο και ουσιαστικό βάψιμο του σχολείου και όχι δειγματοληπτικό.
9. Στα θέματα καθαριότητας τα παρακάτω είναι άμεσης προτεραιότητας:
• Το πλύσιμο των κουρτινών ,
• ο καθαρισμός από τα χώματα-σκουπίδια της εισόδου από Παπαφλέσσα και
• η ενίσχυση της καθαριότητας σε ένα τόσο μεγάλο χώρο Πως να καλυφτεί ένας τόσο μεγάλος χώρος από μία καθαρίστρια?

 Τα παραπάνω προβλήματα είναι ενδεικτικά και έχουν καταστεί και διαχρονικά, είναι όμως γνωστά στους κύκλους της Διοίκησης του Δήμου, εδώ και πολύ καιρό.

Εμείς ζητάμε λύσεις εδώ και τώρα και όχι άλλες δικαιολογίες.

Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρόνιας ως σύλλογος καταθέσαμε τα αιτήματα  μας, με αριθμό πρωτοκόλλου 10883/19-6-2017.

Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη των χρεώσεων στα αντίστοιχα τμήματα επίλυσης των θεμάτων, πάντως δεν έγινε τίποτα στην διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών από πλευράς Δήμου ως όφειλε.

Εφιστούμε την προσοχή στους υπεύθυνους του Δήμου, διότι τα περισσότερα από τα παραπάνω σχετίζονται με θέματα υγείας και ασφάλειας των μαθητών και απαιτούμε λύσεις άμεσες.

Δηλώνουμε την απόφαση μας να προβούμε σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης προκειμένου να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους μας.

                   Ο Πρόεδρος                                                             Η Γραμματέας           Περιστέρης Παναγιώτης                                             Κάνδηλα Ευαγγελία
 τηλ. 6972817455                                                               τηλ.6937554879
email: peristeris.pan@yahoo.gr                            email: evikandila15@gmail.com