Ξανά διαγωνισμός για την μίσθωση χώρων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ – Ξεκινά με χαμηλότερο τίμημα απ΄ ότι είναι νοικιασμένο

Πριν περίπου ένα χρόνο, ο Δήμος συμφώνησε στη συνέχιση μίσθωσης δύο στεγασμένων χώρων στην π. ΒΙΟΧΡΩΜ εμβαδού 4.767 τ.μ., στην Εταιρεία ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ, αντί του ποσού των 11.100 ευρώ το μήνα για ενοίκιο.

Ενοίκιο όμως που ποτέ δεν εισέπραξε και συνεχίζει να εισπράττει 13.500 ευρώ το μήνα, έως ότου διενεργηθεί διαγωνισμός πάλι, αφού πρώτος ακυρώθηκε λόγω ανούσιων παρατυπιών.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας τότε κατήγγειλε πως η διαδικασία δεν είχε γίνει σωστά, με αιχμή του δόρατος των καταγγελιών του ότι η Εταιρεία δεν άδειασε τον χώρο πριν πάρει μέρος στον διαγωνισμό, δεν είχε καταθέσει εγγυητική επιστολή, όπως προβλέπεται συνήθως κ.ά..

Είχαμε γράψει τότε πως και οι δύο πλευρές έχουν δίκαιο, αλλά για το συμφέρον του Δήμου, δεν “χάλασε” ο κόσμος εάν συνέβη κάποια ανούσια παρατυπία και καλούσαμε τα δύο μέρη να πάψουν να ασχολούνται με το θέμα, αφού κατά γενική ομολογία το μίσθωμα που πέτυχε ο Δήμος ήταν καλό, έχοντας υπ΄ όψιν τη γενικότερη οικονομική κατάσταση.

Ο κ. Γιάγκας φαίνεται δεν κατανόησε το απλό αυτό ζήτημα και συνέχιζε να ασχολείται με το θέμα, καταγγέλοντας την όλη διαδικασία στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση.

Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση απαντώντας στον κ. Γιάγκα πρόσφατα, τον ενημέρωσε πως ο Δήμος ορθώς δε ζήτησε από τον ενοικιαστή να αδειάσει τον χώρο, αλλά στιγμάτισε το γεγονός της μη κατάθεσης εγκαίρως από την Εταιρεία Εγγυητικής Επιστολής.

Υπήρξαν πάντως και διάφορα σχόλια και δημοσιεύματα που άφηναν να εννοηθεί πως “κάτι μυρίζει” στην όλη υπόθεση, ενώ ο κ. Γιάγκας υποστηρίζει πως ο Δήμος χάνει χρήματα έχοντας μισθώσει τα κτήρια φτηνά.

Όλο αυτό το διαμορφωθέν κλήμα, οδήγησε τη Δημοτική Αρχή, με τη θετική άποψη του Νομικού Συμβούλου της,  στην  απόφαση για την εκ νέου διενέργεια διαγωνισμού μίσθωσης του χώρου, που ίσως όμως τελικά αποδειχτεί αρνητική για τα συμφέροντα του Δήμου.

Γιατί το λέμε αυτό: Το μίσθωμα εκκίνησης του νέου διαγωνισμού μίσθωσης του χώρου, απ’ ότι πληροφορηθήκαμε ξεκινάει από τις 12.060 ευρώ, από τις 13.500 ευρώ μηνιαίως που εισπράτει σήμερα, ο Δήμος σαν ενοίκιο, με τον επαγγελματία.

Συγκεκριμένα οι δύο χώροι είναι εμβαδού 4.767 τ.μ..

Η καθορισθείσα τιμή κατά τ.μ. είναι 2.53 ευρώ (η τιμή βγαίνει βάσει υπολογισμών χώρου, παλαιότητας, τοποθεσίας κ.ά).

Δηλαδή η τιμή εκκίνησης είναι 12.060 ευρώ συνολικά και για τα δύο κτήρια.

Σύμφωνα με τη διαδικασία θα διενεργηθούν έως τρεις διαγωνισμοί και εάν αποβούν άκαρποι τότε ο Δήμος θα έρθει σε συμφωνία – συμβιβασμό με κάποιον επαγγελματία που θα δείξει ενδιαφέρον.

Ελπίζουμε να μη θιγεί τελικά οικονομικά ο Δήμος και αναγκαστεί να φτάσει στο σημείο να νοικιάσει τον χώρο με λιγότερα χρήματα, απ΄ότι είχε συμφωνήσει με την ΛΑΜΔΑ ΧΑΡΤΙΚΗ, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, γιατί κάποιοι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Μακάρι στο τέλος της διαδικασίας ο Δήμος να έχει προσφορές για υψηλότερο μίσθωμα, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, πέρα από τις όποιες μικροπολιτικές διαφορές και κραυγές ορισμένων …