Πρωτότυπα καπάκια στις κολώνες. Ακαλαίσθητα, αλλά αποτελεσματικά

Μόλις προχθές γράφαμε για τις κολώνες του Δημοτικού Φωτισμού, από τις οποίες λείπουν τα καπάκια που καλύπτουν τις φωλιές που υπάρχουν οι συνδεσμολογίες των καλωδίων τους.

Τα καπάκια τα κλέβουν διάφοροι τύποι που εμπορεύονται σίδερα και τα πουλάνε για σκραπ.

Ο κίνδυνος από την έλλειψη καπακιών είναι ότι κάνουν ορατά τα ηλεκτροφόρα καλώδια και προσιτά σε παιδιά που αγνοούν τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας εάν τα ακουμπήσουν.

Μετά το δημοσίευμά μας, η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου επικοινώνησε με την εφημερίδα μας ρωτώντας να πληροφορηθεί που υπάρχουν αυτές οι κολώνες.

Ενημερώσαμε την υπηρεσία και σήμερα είδαμε πως οι φωλιές είχαν καλυφθεί. Όχι όμως με τα προβλεπόμενα καπάκια αλλά από κομμένες πλαστικές σωλήνες (PVC).

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης στον οποίο απευθυνθήκαμε μας εξήγησε πως αποφασίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες, η τοποθέτηση αυτών των τεμαχίων των πλαστικών  σωλήνων για να καλύπτονται σύντομα οι φωλιές, μειώνοντας τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας ή βραχυκυκλώματος, συμπληρώνοντας πως τα πλαστικά καπάκια δεν κινδυνεύουν να κλαπούν.

Πάντως από τη συζήτηση μαζί του δεν καταλάβαμε πως είναι ικανοποιημένος από το αισθητικό μέρος της κάλυψης, με αυτό το υλικό, των φωλιών στις κολώνες.