Κύκλωμα γέμισε την αγορά «μαϊμούδες» – Κινέζος ο εγκέφαλος – Σχέδιo επέμβασης στην πόλη μας

 

Μεγάλο κύκλωμα που διοχέτευε στην αγορά προϊόντα «μαϊμούδες» αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην περιοχή μας.

Σορτσάκια, αθλητικά παπούτσια και τσάντες από τις πιο γνωστές μάρκες κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, ύστερα από έλεγχο σε εταιρεία ταχυμεταφορών. Οι επιτήδειοι οι οποίοι πούλαγαν απομιμήσεις μέσω διαδικτύου «καρφώθηκαν» αφού έπαιρναν τα χρήματα από τις αντικαταβολές με σακούλες.

Για ένα ζευγάρι παπούτσια που σε ένα κατάστημα κόστιζαν 120- 130 ευρώ, σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα η τιμή προς πώληση 70-80 ευρώ. Ο καταναλωτής θεωρούσε ότι ήταν μια καλή τιμή, καθώς αν το ίδιο είδος το διέθεταν με ευρώ, θα υπέθεταν όλοι ότι το προϊόν ήταν απομιμητικό. Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα τέτοιο παπούτσι; Λιγότερο από 10 ευρώ!

«Στο διάστημα που είχαν δραστηριοποιηθεί, που δεν ήταν ούτε καν έτος, ο τζίρος των προϊόντων που έχουμε κατάσχει ανέρχονταν στα 2 εκ. ευρώ και οι καταναλωτές οι οποίοι είχαν συναλλαχθεί με τις συγκεκριμένες εταιρείες πρέπει να ήταν πάνω απο 22.000» δηλώνει στο Star o Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Σταύρος Θωμαδάκης στο Star. Όπως εκτιμά ο κ. Θωμαδάκης τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από την Κίνα.

Μάλιστα, στα γραφεία του ΣΔΟΕ στην Πειραιώς, όπου φυλάσσονται τα προϊόντα που έχουν κατασχεθεί, κατέφθασαν και πραγματογνώμονες απο τις εταιρείες προκειμένου να διαπιστώσουν ότι πράγματι πρόκειται για απομιμήσεις, καθώς πολλά από τα αθλητικά παπούτσια ήταν πολυ πιστά αντίγραφα.

Για την ίδια υπόθεση τρία άτομα συνελήφθησαν και άλλοι δύο αναζητούνται. Το ΣΔΟΕ κάνει λόγο για Κινέζο εγκέφαλο, ο οποίος κινείται στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, όπου βρεθηκε μια απο τις πολλές αποθήκες του κυκλώματος.

Το ΣΔΟΕ σκοπεύει να επεκτείνει τους ελέγχους του προκειμένου να διαπιστώσει το εάν έχουν διοχετευθεί στην ελληνική αγορά παράνομες κινέζικές απομιμήσεις ρούχων και παπουτσιών και σε τι ποσότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο οκτάμηνο εχει κατάσχει πάνω απο 600.000 τεμάχια παραποιημένα προϊόντα.

Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει επέμβαση στην Αγία Βαρβάρα με τη βοήθεια δυνάμεων της αστυνομίας για να εξαρθρωθεί το κύκλωμα.

Σημειώνουμε πάντως πως την τελευταία φορά που υπήρξε ανάλογη επιχείρηση, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ καταστηματαρχών και δυνάμεων της ΕΛΑΣ.

 

πηγή: STAR