Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Eurobasket, από την ΕΡΤ

Πρώτο… τζάμπολ σε λίγες ημέρες σε ένα πρωτόγνωρο Eurobasket καθώς το τουρνουά του 2017 διεξάγεται από 31 Αυγούστου μέχρι 17 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες: Φινλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ και Τουρκία.

Η «επίσημη αγαπημένη» μετέχει σε όμιλο του Ελσίνκι μαζί με την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ισλανδία, τη Σλοβενία και φυσικά την οικοδέσποινα Φινλανδία.

Τη διοργάνωση έχει αποκτήσει αποκλειστικά η ΕΡΤ, που έκλεισε για τέσσερα χρόνια τις διεθνείς μπασκετικές διοργανώσεις με τη συμμετοχή της Εθνικής (Eurobasket, Mundobasket, προκριματικά, προολυμπιακά τουρνουά).

Τα παιχνίδια της ομάδας του Κώστα Μίσσα θα τα βλέπουμε, όπως τις pre και post game εκπομπές, όλα στην ΕΡΤ1 και όλα τα άλλα παιχνίδια που θα μεταδοθούν εν Ελλάδι, θα τα δείξει η ΕΡΤ2 ενώ 6-7 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει παράλληλη μετάδοση αγώνων, για τις τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων.

Και, επειδή πέφτουν και τα ματς της ποδοσφαιρικής Εθνικής για τα προκριματικά του Μουντιάλ, τις ίδιες ημερομηνίες, την Πέμπτη 31 Αυγούστου το Ισλανδία – Ελλάδα διεξάγεται στις 16:30 και το ποδοσφαιρικό Ελλάδα – Εσθονία (από ΣΚΑΪ αλλά και Cosmote TV) στις 21:45. Ιδιες ώρες και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου: 16:30 μπάσκετ ενάντια στους Σλοβένους, 21:45 ποδόσφαιρο ενάντια στους Βέλγους. Οπότε, χωρίς ζάπινγκ…!