Στα 1.250 ευρώ ανεβαίνει το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού

 

Διάταξη με την οποία θα προβλέπεται αύξηση του ορίου του ακατάσχετου λογαριασμού για χρέη προς το Δημόσιο συμπεριλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα το ακατάσχετο όριο θα αυξηθεί στα 1.250 ευρώ από 1.000 ευρώ που είναι σήμερα και θα αφορά τόσο ατομικό όσο και κοινό λογαριασμό.

Το νομοσχέδιο

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο ρυθμίζει την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας και επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής, με βασική στόχευση την αντιμετώπιση συγκεκριμένων πρακτικών επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού των πολυεθνικών εταιριών.

Επίσης προστίθενται κατηγορίες αγαθών στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ – αγροτικά εφόδια – τα οποία εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκαν στον τελευταίο νόμο του Υπ. Οικονομικών και παράλληλα ρυθμίζεται ο χρόνος καταβολής των δόσεων για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2016 ενώ διορθώνονται και τεχνικά λάθη που προκλήθηκαν στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων.

Παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει την παραχώρηση σε φορείς του δημοσίου τομέα (υπηρεσίες, Ο.Τ.Α. κ.λπ.) δημόσιων ακινήτων, για τη λειτουργία των οποίων επιβαρύνεται σήμερα το Δημόσιο.

Τέλος με το νομοσχέδιο κυρώνεται η καταβολή της οικειοθελούς παροχής των Ελλήνων εφοπλιστών και για το έτος 2018, παράλληλα με τις ισχύουσες φορολογικές υποχρεώσεις που πηγάζουν από τη φορολογία πλοίων στα πλοία με ελληνική και ξένη σημαία.

πηγή:newmoney