Στην ομάδα μετακομιδής του Τίμιου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης από τη Βενετία και Τρείς 3 Ζιπκαλίδες Πόντιοι

Η Αγία Βαρβάρα υποδέχτηκε το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης και το Τίμιο Ξύλο από την Βενετία – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από 1700 χρόνια.

Στην ομάδα μετακομιδής του Τίμιου Ξύλου και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης από τη Βενετία, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 , συμμετείχαν και Τρείς 3 Ζιπκαλίδες Πόντιοι του Συλλογου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», μαζί με την Προεδρο κ.Σοφία Σαββίδου, που αποτελεί, ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας αλλά και για όλο το ποντιακό στοιχείο.

Ξεκίνησαν Το πρωί της Κυριακής μαζι με την επιτροπή της Αποστολικής Διακονίας με επικεφαλής το διευθυντή Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο και ταξίδεψαν αεροπορικώς με ειδική πτήση στη Βενετία.

Επισκέφτηκαν τον Ιστορικό Ορθόδοξο Ναό Αγ. Γεωργίου των Ελλήνων και στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή παραλαβής του Ιερού σκηνώματος της Αγ.Ελένης και του Τιμίου Ξύλου στο Ναό του Αγίου Μάρκου σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

Με λιτανευτική πομπή προπορευόμενοι οι ζιπκαλίδες Πόντιοι, αλλά και Κρήτες, κρατώντας τη Βυζαντινή σημαία έβγαλαν το σκήνωμα της Αγ.Ελένης για πρώτη φορά στην ιστορία του Χριστιανισμού από τη Βενετία.

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος