Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε στην πόλη μας το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Με πλήθος πιστών και τιμές αρχηγού κράτους έφθασε στην πόλη μας το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού.

Το Ιερό Λείψανο ανέμεναν και υποδέχτηκαν στην είσοδο του Ναού της Αγίας Βαρβάρας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης.

Στο εσωτερικό του Ναού μίλησαν για το νόημα της μεταφοράς  του Ιερού Λειψάνου στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Επίσκοπος κ.κ. Αγαθάγγελος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ.κ. Ιερώνυμος απένειμε στον κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας το μετάλλιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Επίσης του δώρησε αντίγραφο της ιστορικής εικόνας της Αγίας Βαρβάρας, που φυλάσετε στον ομώνυμο Ναό.

Ο Ναός της Αγίας Βαρβάρας θα ανοίγει καθημερινά στις 7 το πρωί και θα κλείνει τις πόρτες του στις 10 το βράδυ.

Την Ελληνική Κυβέρνηση Εκπροσώπησαν ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής, ο αρμόδιος Υπουργός για θρησκευτικά θέματα κ. Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Στη Δοξολογία ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Ανωτατοι Δικαστικοί, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις δεκαέξι χωρών της Ευρώπης και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Μετά την επίσημη τελετουργία δόθηκε δείπνο προς τιμή των Επισήμων καλεσμένων στην Θεολογική Σχολή που λειτουργεί δίπλα από το Ναό.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από την άφιξη της Αγίας Ελένης και του Τίμιου Ξύλου.

Οι αναγνώστες της “Προοδευτικής”, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την άφιξη του Σκηνώματος της Αγίας Ελένης και του Τιμίου Σταυρού, χάριν της σύνδεσης της “Π” με το κανάλι της Αποστολικής Διακονίας.