Εργαζόμενοι Κοινωνικές Δομές: Παράσταση διαμαρτυρίας – Ζητούν καταβολή δεδουλευμένων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας οι απολυμένοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την επαναλειτουργία των δομών.

Ωστόσο όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος βρέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, η ηγεσία του υπουργείου και τα στελέχη του δεν τους δέχονται. Ο ίδιος ζήτησε κλιμάκιο της ΚΕΔΕ να μεταβεί μαζί με τους εργαζομένους στο υπουργείο. Η ΚΕΔΕ από την πλευρά της, δήλωσε ότι συμπαρίσταται στους εργαζομένους.

Σε σχετική ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και την απογοήτευση τους καθώς έπειτα απο πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού έπαψε η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων) στις 28/02/2017.

Οι δομές αυτές εξυπηρετούσαν πανελλαδικά πάνω από 100.00 ωφελούμενους και καλύπταν βασικές βιοτικές τους ανάγκες (σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση), το κλείσιμο τους επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις ποιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες (άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κτλ).
Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές Δομές αν και απολυμένοι από 28-2-2017 παραμένουμε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2016, γεγονός που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση .

Πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια αναπληρώτρια Υπουργό κα Θεανώ Φωτίου και τον Γ.Γ Πρόνοιας κο Δημήτριο Καρέλλα για να μας απαντήσουν πότε θα αποπληρώσουν τα δεδουλευμένα μας, δεν μας δίδετε σαφή απάντηση παρα μόνο γενικότητες και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή καθώς κάνουν ότι μπορούν.

Επειδή η υπομονή δεν πληρώνει τις ανάγκες μας, αλλά και των οικογενειών μας για σίτιση,στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψή, όπως επίσης δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος, προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/04/2017 και ώρα 10.30 στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, καθώς με πολιτική απόφαση δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις εργασίας μας και μας έσπρωξαν στον καιάδα της ανεργίας».