Ξήλωσαν τα κάγκελα και έκλεψαν το ΚΕΦΑ!!!

Τα ξημερώματα Κυριακή προς Δευτέρα 24 Απριλίου, άγνωστοι ξήλωσαν τα προστατευτικά κάγκελα που υπάρχουν στο  πίσω μέρος του ΚΕΦΑ του Δήμου μας, που βρίσκεται στην πλατεία Μακρυγιάννη και μπήκαν σε αυτό ανενόχλητοι.

Με την άνεσή τους έψαξαν τον χώρο και φεύγοντας πήραν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα στερεοφωνικό και 200 ευρώ που βρήκαν ψάχνοντας.

Έκαναν τον χώρο άνω – κάτω αλλά όπως πληροφορηθήκαμε δεν βρήκαν τα χρήματα που υπήρχαν εκεί για την αυριανή εκδρομή που διοργανώνει το ΚΕΦΑ, όπως μας πληροφόρησαν μέλη του, σε επίσκεψή μας στον χώρο.

Φαίνεται τα κάγκελα δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν μακρυά κάθε επίδοξο διαρρήκτη.

Μήπως χρειάζεται να τοποθετηθεί σύστημα συναγερμού στο χώρο και αριθμός καμερών, αφού πρόκειται για δημόσιο κτήριο.

Ο Δήμος όταν έγινε γνωστό το περιστατικό ενημέρωσε την Αστυνομία και κόλλησε το κάγκελο που παραβιάσαν οι δράστες.

Βεβαίως δεν πρόκειται να αναφέρουμε κάτι νέο, αλλά η κατάσταση με τις διαρρήξεις και  τις κλοπές έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αισθανόμαστε απροστάτευτοι από την πολιτεία και αυτό μεγαλώνει τις ορέξεις κάθε κακοποιού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλά κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα, οικίες αλλά και επιθέσεις σε συμπολίτες μας.

Μία από τις τελευταίες διαρρήξεις συνέβει στην ίδια γειτονιά σε μίνι – μάρκετ στην  οδό Τερψιθέας, εικοσιτέσσερεις ώρες νωρίτερα.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής (23 Απριλίου), ένα άτομο, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων που είδαν το περιστατικό, παραβίασε κάγκελο του καταστήματος, έσπασε το τζάμι, μπήκε μέσα και έκλεψε τα χρήματα από μηχάνημα καρτών κινητής τηλεφωνίας, τσιγάρα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε, πως αφού βγήκε από το κατάστημα, μαζί με δύο ακόμα άτομα που μάλλον κρατούσαν “τσίλιες”, επιβιβάστηκαν σε κόκκινο Ι.Χ. όχημα και εξαφανίστηκαν με ταχύτητα.

Σημειώνουμε πως όταν προ λίγων μηνών άγνωστοι είχαν κλέψει φορτηγάκι από την οδό Στέφανου Σαράφη, το οποίο χρησιμοποίησαν σε διάρρηξη που έκαναν σε κατάστημα ψιλικών στο Χαϊδάρι και το εγκατέλειψαν, διέφυγαν με ΚΟΚΚΙΝΟ επίσης Ι.Χ. σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Και τότε και τώρα οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα και το όχημα διαφυγής τους, ίδιου χρώματος…