Αλεξάνδρα Φέγγη: “Ο κ. Καπλάνης ένας από τους λόγους που πάει η πόλη μας πίσω!”

Σε μια δημόσια επίστολή που λάβαμε από τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, υπάρχουν αιχμές κατά του Δημάρχου της πόλης μας κ. Καπλάνη για την κατάσταση στην πόλη μας αλλά και την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Ένας από τους λόγους που πάει η πόλη μας πίσω!

Το δικαστήριο εκθέτει τον Δήμαρχο κατηγορώντας τον για μεθοδεύσεις και επιλογές πολιτικής σκοπιμότητας!

Δεν έχει πολύ καιρό που ήρθε στο φως μια δικαστική απόφαση, από υπάλληλο που προσέφυγε στα δικαστήρια, εναντίον του Δημάρχου κ. Καπλάνη, διότι ο Δήμαρχος, με βάση πάντα την απόφαση αυτή, απέκλεισε, με δόλιο τρόπο, υπαλλήλους από θέσεις Προϊσταμένων, μεταξύ αυτών και την ενδιαφερόμενη υπάλληλο.

Οι θέσεις αυτές κρίνονται από Υπηρεσιακό Συμβούλιο, όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με συγκεκριμένα, κατά νόμο, κριτήρια, μόρια κλπ.

Ο κ. Καπλάνης, παρανόμως και παρά την προκήρυξη των θέσεων Προϊσταμένων, που έκανε ο ίδιος ως όφειλε, στέλνει κρυφά, εν μέσω της διαδικασίας των κρίσεων, έγγραφο στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και ζητά τη μείωση των θέσεων με στόχο, κατά τη δικαστική απόφαση, να ανακόψει την προαγωγή συγκεκριμένων υπαλλήλων, που ήξερε ότι θα καταλάμβαναν τις θέσεις αυτές, αφού πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Το λυπηρό είναι ότι με τη συμπεριφορά του αυτή και άλλες παρόμοιες, έχει διαταράξει τις σχέσεις και τη συνοχή των εργαζομένων, απειλώντας την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Έχει δημιουργήσει κλίκες που ο ένας βάλλει εναντίον του άλλου και έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ο ρόλος των υπηρεσιών είναι η βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Δημάρχου.

Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να φροντίζει για καλό και αρμονικό κλίμα συνεργασίας και να μην υπονομεύει τους υπαλλήλους αλλά να τους αξιοποιεί όσο καλύτερα μπορεί, παρά τις προτιμήσεις και τις συμπάθειες που μπορεί να έχει προς κάποιους.

Η δημιουργία ομάδων υπό την εύνοιά του και ομάδων σε δυσμένεια διαλύει τις υπηρεσίες. Το να ανταποκρίνεται είτε σε πιέσεις πολιτικά ισχυρών υπαλλήλων ή αρεστών είτε ο ίδιος να ξεκινάει πόλεμο σε βάρος άλλων μη αρεστών εργαζομένων, αναίτια, είναι ανεπίτρεπτο.

Κι αν έτσι αισθάνεται περισσότερο ασφαλής, θα αισθανθεί ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμησή τους.

Καλώ τον Δήμαρχο να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, που στην πραγματικότητα βάλλουν εναντίον της ίδιας της πόλης και των κατοίκων της, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τιμήσει τη θέση που του εμπιστεύτηκαν οι δημότες Αγίας Βαρβάρας.

Εκτός εάν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ! Εκτός αν διολισθαίνει σε τέτοιες συμπεριφορές είτε λόγω δικών του αδυναμιών είτε λόγω έλλειψης σχεδιασμού και στόχων για υψηλότερο επίπεδο και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών (οπότε δεν ενδιαφέρει ποιος θα τοποθετηθεί πού και τι θα κάνει) είτε λόγω έλλειψης γνώσεων είτε λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης είτε… είτε…. είτε.… είτε, τελικά, λόγω έλλειψης προσανατολισμού και οράματος για την ίδια την πόλη και τη σχέση της με τον πολίτη.

Μήπως;

Αλεξάνδρα Φέγγη
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Πράξη Ευθύνης»