ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ 6 ΣΤΟΥΣ 10

Την ύπαρξη ενός ιστορικού συμβιβασμού μεταξύ των αριστερών και των δεξιών δυνάμεων, επιθυμούν οι έλληνες ψηφοφόροι, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, καθώς  σχεδόν έξι στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν υπέρ μίας τέτοιας συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», υπέρ του μεγάλου κυβερνητικού συμβιβασμού είναι το 58% των πολιτών, το 39% διαφωνεί, ενώ η συγκεκριμένη τάση διαπερνά όλο το κομματικό φάσμα.

Ειδικότερα, με αυτό το ενδεχόμενο συμφωνεί το 65% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά και το 45% τουΣΥΡΙΖΑ, ενώ θετικά απαντά το 79% της ΔΗΜΑΡ, το 64% τουΠΑΣΟΚ,το 59% των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 45% της Χρυσής Αυγής και το 34% του ΚΚΕ.

Ακόμη, όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών (61%) τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, ενώ το 36% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων.

Εν τω μεταξύ, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί χρήσιμη τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας το νέο έτος, το 47% εκτιμά ότι θα είναι χειρότερη από τη χρονιά που έφυγε. Το 28% απάντησε ότι θα είναι ίδια, ενώ το 23% ότι θα είναι καλύτερη.

Πηγή:Aftodioikisi.gr