ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ στους δρόμους της πόλης, από το Σύλλογο Ποντίων της πόλης μας, με αφορμή τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

.
Εχθές Κυριακή 11 Μαΐου 2025 πραγματοποιήθηκε ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ στους δρόμους της πόλης, από το Σύλλογο Ποντίων της πόλης μας, με αφορμή τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 
.
.
Η Εκκίνηση έγινε από τον Σύλλογο Ποντίων «Ο ΦΑΡΟΣ» και ο τερματισμός στην πλατεία «19 Μάη».
.
Με την πομπή να διασχίζει μεγάλη απόσταση από τους δρόμους της πόλης μας, σκορπίζοντας στιγμές και συναισθήματα συγκίνησης στους συμπολίτες μας που συναντούσαν την πομπή.
.
.
Στην κατάμεστη από συμπολίτες μας και όχι μόνο πλατεία 19ης Μάη, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη Δέηση μπροστά στο μνημείο “Αγώνων & Θυσιών του Ποντιακού Ελληνισμού”.
.
.
Ακολούθησαν  Τραγούδια της Γενοκτονίας και διάφορα Δρώμενα.
.
.
Συγκινητικό ήταν και το άναμμα κεριών του κοινού, στην μνήμη των προγόνων μας από τον Πόντο.
.
.
Παρόντες εκτός των εκατοντάδων Ποντίων και μη συμπολιτών μας, ο υπουργός κ. Λοβέρδος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λώλος, Πολιτευτές, η αντιδήμαρχος κ. Ευγενία Καββαδία, ο δημ. σύμβουλος κ. Σάββας Σαββίδης, ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος και πιθανότατα κι άλλοι τους οποίους λόγω της πολυκοσμίας δεν διακρίναμε.
.