Στο επίκεντρο το ΚΕ.Φ.Α., παιδικές χαρές αλλά και Πυλώνες της ΔΕΗ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το θέμα των νερών που στάζουν από το ταβάνι του Κέντρου Φιλίας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.Φ.Α.) έβαλαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασιλάκος, Γιάγκας και Φέγγη.

Συγκεκριμένα ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν λύνεται το πρόβλημα παρά τα έργα που έχουν γίνει με χρήματα του ΑΣΔΑ, της Περιφέρειας και του Δήμου κατά καιρούς.

Ο κ. Βασιλάκος ζήτησε να πληροφορηθεί τι έργα έγιναν για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος τα τελευταία έξη, τουλάχιστον χρόνια και δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

Ο κ. Γιάγκας ανέφερε πως επισκέφθηκε και σήμερα το ΚΕ.Φ.Α. και είδε εργαζόμενους να μαζεύουν με κουβάδες τα νερά που έσταζαν σαν σουρωτήρι από το ταβάνι, κατά τη διάρκεια της βροχής.

Η κ. Φέγγη με τη σειρά της ανέφερε πως το πρόβλήμα με το ταβάνι υπήρχε από τότε που ήταν Αντιδήμαρχος. Είχε δωθεί το έργο και στη συνέχεια πληρώθηκε. Έγινε όμως σωστά; ρώτησε.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης απαντώντας σχετικά με το θέμα των νερών που στάζουν από το ταβάνι του ΚΕ.Φ.Α., δήλωσε πως αυτή η εποχή είναι ακατάλληλη για τέτοιου είδους εργασίες και παρεμβάσεις και θα πρέπει να περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός για τη σωστή επισκευή του.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής απαντώντας στην κ. Φέγγη τόνισε με επικριτικό ύφος πως το έργο στο οποίο αναφέρθηκε έγινε το 2011. Εκείνη σαν τότε Αντιδήμαρχος πρέπει να γνωρίζει εάν το έργο έγινε σωστά ή όχι. Ή οι υπάλληλοι που το παρέλαβαν δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή εσείς, κατέληξε.

Η κ. Φέγγη χαρακτήρισε την απάντηση απαράδεκτη και ειρωνική, για να καταλήξει πως τότε έγινε το έργο. Έχουν γίνει κι άλλα έργα για το πρόβλημα της υγρασίας στο ΚΕ.Φ.Α., αλλά το θέμα δεν επιλύθηκε. Τι συμβαίνει και δεν υπάρχει σωστή αντιμετώπιση του;

Ο κ. Βασιλάκος ρώτησε επίσης γιατί δεν επισκευάζονται οι παιδικές χαρές που είναι επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής, ενημέρωσε το Σώμα πως παρ’ ότι υπάρχουν τα χρήματα για τις επισκευές των παιδικών χαρών δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο διότι είναι σύνθετο, αφού κατά 51% είναι επισκευές και κατά 49% προμήθειες και το Ελεγκτικό Συνέδρειο έως ότου το Υπουργείο Εσωτερικών φτιάξει ρύθμιση δεν μπορεί να εγκρίνει καμία δαπάνη για το ζήτημα αυτό. Περιμένουμε τη ρύθμιση του Υπουργείου κατέληξε.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβουλίο για μια σύμβαση που έμμεσα αλλά και άμεσα αφορά το Δήμο μας και την απομάκρυνση των Πυλώνων της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε το Σώμα πως στις 22 Δεκεμβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η ΔΕΗ υπέγραψαν σύμβαση για την κατασκευή 7 υποσταθμών υψηλής τάσης.

Εφ’ όσον το πρόβλημα της μη υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ στην πόλη μας είναι η μη ύπαρξη ΚΙΤ στο Ρουφ, είναι ευκαιρία να κατασκευαστεί τώρα ώστε να ανοίξει ο δρόμος της απομάκρυνσης των πυλώνων, τόνισε.

Σημειώνουμε πάντως, επειδή παρακολουθούμε το θέμα των πυλώνων της ΔΕΗ επί χρόνια, πως το πρόβλημα της κατασκευής του ΚΙΤ στο Ρουφ, δεν είχε, ανέκαθεν, να κάνει με την έλλειψη κονδυλίων, αλλά με το ρυμοτομικό της περιοχής και γενικά με πολεοδομικά ζητήματα που μπαίνουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Η επίλυση αυτών θα ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή του ΚΙΤ και στη συνέχεια της απομάκρυνσης των πυλώνων από την πόλη μας, που σθεναρά υποστηρίζουμε και έχουμε αναδείξει στο παρελθόν επανελλειμένα.