ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ”

Το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιανουαρίου, περί τις 12:35 από άγνωστη αιτία διεκόπη η ηλεκτροδότηση του σταθμού με αποτέλεσμα να σταματήσουν την λειτουργία τους τόσο όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις όσο οι κυλιόμενες σκάλες και οι ανελκυστήρες.

Το γεγονός ότι μετά την επαναφορά δεν λειτούργησαν τα ασανσέρ πέρασε απαρατήρητο από τον τεχνικό ασφαλείας του σταθμού και δήλωσε άγνοια μετά από ενημέρωση από επιβάτες του Metro που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ανεπιτυχώς φυσικά τον ανελκυστήρα. Αντιθέτως δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα δουλεύουν ομαλά και ότι δεν είχε κάποια ένδειξη βλάβης στους ανάλογους πίνακες.

Μετά από έντονη παρατήρηση ότι δεν είναι ακριβώς έτσι η κατάσταση βγήκε από το δωμάτιο ελέγχου διαπίστωσε την βλάβη  και προέβει στις απαραίτητες διαδικασίες επαναφοράς σε ομαλή λειτουργία του συστήματος. Προκαλεί απορία η απουσία ένδειξης μη λειτουργίας του συστήματος σε έναν νέο και άριστο από πλευράς εμφάνισης σταθμό του Metro.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν κάτι περιστασιακό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά την δοκιμαστική περίοδο προτού παραδοθεί σε χρήση για την ομαλή λειτουργία του συστήματος συνολικά και ειδικά για κάθε εγκατάσταση ξεχωριστά.

Φίσκιλης Άγγελος