Ο κ. Καπλάνης ενισχύει τα όσα υποστηρίζει ο κ. Φράγκου για το οικόπεδο της οδού Μαντινείας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βασιλάκος και Γιάγκας έθεσαν ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα του αποχαρακτηρισμού χώρου το 2011, επί της οδού Μαντινείας.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό του χώρου ο οποίος είχε δεσμευτεί επί δημαρχίας Σουλιμιώτη το 1991 και η έκτασή του τότε ήταν 931 τ.μ.

Το 1993 αποδεσμεύτηκε ένα κομμάτι του χώρου προκειμένου ο ιδιοκτήτης του χώρου να κτίσει ένα σπίτι για να κατοικήσει. Το τότε Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε το αίτημα του ιδιοκτήτη για τον παραπάνω λόγο.

Το 1997 το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, μετά από νέο αίτημα του τότε ιδιοκτήτη αποφάσισε την αποδέσμευση ακόμα ενός μέρους του οικοπέδου με αποτέλεσμα η δεσμευμένη έκταση του χώρου να έχει μειωθεί από τα 931 τ.μ. σε περίπου 600 τ.μ.

Το 2011 (είκοσι χρόνια μετά την δέσμευση του χώρου, αλλά όχι την απαλλοτρίωση και αποζημίωση του ιδιοκτήτη) έγινε ο αποχαρακτηρισμός του χώρου και έπαψε η δέσμευσή του, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη του χώρου και εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο κ. Καπλάνης στην αναφορά του επί του θέματος τόνισε πως και τώρα να ερχόταν στο Συμβούλιο το θέμα, η άποψή του θα ήταν υπέρ της αποδέσμευσης του χώρου διότι ο Δήμος έχει αποκτήσει πολιτιστικούς χώρους (αυτή ήταν η αιτία δέσμευσης του χώρου το 1991).

Γενικά η τοποθέτηση του κ. Καπλάνη ενισχύει τα όσα ο κ. Φράγκου υποστηρίζει και αυτό είναι ένα ισχυρό ατού για τον π. Αντιδήμαρχο στην εκδίκαση της υπόθεσης που θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου.