Τελευταίες προγνώσεις για το καιρό. Ο χιονιάς θα επηρεάσει και την Αθήνα αύριο Σάββατο

Στην Αττική η βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας που φεύγει ήταν πρόσκαιρη.

Παροδικές βροχές σημειώθηκαν νωρίτερα στα πεδινά, ενώ από αργά το βράδυ ο καιρός θα ξαναχαλάσει με παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα, σταδιακά όμως και στην Πεντέλη.

Το βράδυ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές και αργότερα το βράδυ στα Βόρεια προάστια. Στα υπόλοιπα πεδινά θα σημειωθεί αρχικά χιονόνερο. Περίπου μετά τις 23:00 τη νύχτα, ο καιρός θα επιδεινωθεί.

Μέσα στη νύχτα, ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλο το Νομό, ακόμη και στο κέντρο της πόλης των Αθηνών, οι οποίες θα διατηρηθούν πυκνές όλη τη νύχτα προς Σάββατο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν αξιόλογες χιονοστρώσεις σε όλο το Νομό.

Το πρωί του Σαββάτου, είναι πιθανόν να υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις, κυρίως στα υπερβόρεια τμήματα του Νομού, από το ύψος του Αμαρουσίου και Βορειότερα, ενώ τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού.

Χάρτης χιονοστρώσεων στο Ν. Αττικής για το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο στην Αττική θα υπάρχουν και διαστήματα με σχετικά καλύτερο καιρό, ωστόσο θα σημειώνονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα Βόρεια, Κεντρικά και Ανατολικά τμήματα. Σοβαρές ενδείξεις υπάρχουν για νέα υποτροπή του καιρού από τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία θα πέσει και δεν αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στο Σαββατοκύριακο τον 1 βαθμό το μεσημέρι, ενώ τη νύχτα και το πρωί θα πέσει τους -5 βαθμούς.