Αισιόδοξα τα μηνύματα από τα έργα κατασκευής του σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας – Ο υπουργός κ. Σπίρτζης στην πόλη μας για ανακοινώσεις

%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-2017

 

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, παρά την οικονομική δυσκολία που αντιμετώπισε επί ένα δίμηνο η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, τα έργα επέκτασης της γραμμής 3 από τον σταθμό της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ προς τον Πειραιά.

Στον υπό κατασκευή σταθμό της πόλης μας στην Πλατεία της Αγίας Ελεούσας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι μονώσεις και οι σκάλες προς τις αποβάθρες.

Σύντομα προβλέπεται να ξεκινήσει η έγχυση ρευστού τσιμέντου από την οδό Παπαφλέσσα το οποίο θα επιστρωθεί για να δημιουργηθεί η βάση στην οποία θα τοποθετηθούν οι ράγες στις οποίες θα κινούνται οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ.

Επίσης στον άμεσο προγραμματισμό είναι η πλάτυνση του πεζοδρομίου της Ελευθερίου Βενιζέλου κατά 1,5 μέτρο περίπου, από την οδό Λυκούργου έως τον κόμβο με την Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να υπάρχει άνεση στην κυκλοφορία των πεζών, αφού οι δύο από τις τρεις εισόδους – εξόδους του Σταθμού θα είναι  στο πεζοδρόμιο αυτό.

Η τρίτη είσοδος – έξοδος θα είναι μπροστά από το Ναό της Παναγίας Ελεούσας.

Το σημαντικότερο νέο πάντως είναι, πως όταν θα ολοκληρωθεί ο σταθμός στην πλατεία της πόλης μας, θα δοθεί σε χρήση και δεν θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί εκείνος του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά, ώστε  να λειτουργήσουν ταυτόχρονα όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη του έργου.

Öùôïãñáößá áñ÷åßïõ ðïõ åéêïíßæåé ôïí ôüôå åðéêåöáëÞò ôçò ÄçìïêñáôéêÞò ÓõìðáñÜôáîçò Ìç÷áíéêþí (ÄÇÓÕÌ) êáé ðñüåäñï ôïõ ÔÅÅ ×ñÞóôï Óðßñôæç íá ìéëÜåé êáôÜ ôç äéÜñêåéá óõíÝíôåõîçò ôýðïõ ó÷åôéêÜ ìå ôéò åêëïãÝò ôïõ ÔÅÅ êáé ôéò äñÜóåéò ðïõ ó÷åäéÜæïíôáé ãéá ôï ÔÅÅ ôïõ 21ïõ áéþíá óôá ãñáöåßá ôïõ ÔÅÅ, ÁèÞíá, ÐÝìðôç 21 Íïåìâñßïõ 2013. Ï ×ñÞóôïò Óðßñôæçò áíáëáìâÜíåé áíáðëçñùôÞò õðïõñãüò Õðïäïìþí , Ìåôáöïñþí êáé Äéêôýùí, Ôñßôç 27 Éáíïõáñßïõ 2015. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÓÕÌÅËÁ ÐÁÍÔÆÁÑÔÆÇ

Ένα σημείο το οποίο όμως “καίει” τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους καταστηματάρχες είναι το πότε θα διανοιχτεί η Ελευθερίου Βενιζέλου, ώστε να ανασάνουν οικονομικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Τον Φεβρουάριο πάντως ο υπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών κ. Χρήστος Σπίρτζης θα επισκεφτεί την πόλη μας και θα κάνει ανακοινώσεις για το έργο γενικά αλλά και για ότι αφορά την πόλη μας.

Ελπίζουμε μεταξύ των ανακοινώσεων να είναι και αυτή που αφορά αυτό το καυτό θέμα.