Ο Δήμος τίμησε τους συμπολίτες μας που δολοφονήθηκαν από τους γερμανούς ναζί

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ο δήμος τίμησε εχθές το πρωί τη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους ναζί γερμανούς κατακτητές,  έξι συμπολιτών μας.

29 Σεπτεμβρίου 1944  έξι συμπολίτες μας δολοφονούνται από τους βάρβαρους τις ημέρες αποχώρησής τους από τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος με στελέχη της  διοίκησης του δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί με τους πολίτες” κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος.

Επίσης εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων της πόλης μας και κάτοικοι που πληροφορήθηκαν την εκδήλωση.

Την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Μελέτιος του Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία, ενώ στεφάνι κατέθεσε ο δήμαρχος κ. Μίχος στο ηρώο και ο κ. Σαρόπουλος μπουκέτο με λουλούδια.

Ο δήμαρχος κ. Μίχος μίλησε στους παραβρισκόμενους για τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν εκείνη την ημέρα αναφερόμενος στους συμπολίτες μας που εκτελέσθηκαν.

Όπως ανέφερε δε, μετά τη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα δοθούν πλακέτες στους απόγονους των δολοφονηθέντων, σε εκδήλωση που θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Σημειώνουμε πως η εφημερίδα μας στο παρελθόν έχει προτείνει στα πλαίσια της ιστορίας της πόλης μας, ο δήμος να πετύχει να διδάσκεται στα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας το συγκεκριμένο γεγονός. Εχθές μετά το τέλος της εκδήλωσης υπενθυμίσαμε στον δήμαρχο την πρότασή μας.