Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στο Ι. Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε η υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟ, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο χώρο της Αγίας Βαρβάρας, το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2024.

Πλήθος κόσμου,  επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή στον Πατριάρχη, ενώ κορίτσια από την Ένωση Κρητών της πόλης μας τον έραιναν με ροδοπέταλα.

Η μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού παιάνιζε όσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης όδευε προς τον Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας και πριν εισέλθει στο ιερό προσκύνημα ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος.

Παρόντες Μητροπολίτες, αξιωματικοί του Π.Ν., ο δήμαρχος κ. Μίχος, αντιδήμαρχοι της πόλης μας, στελέχη του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι, η αντιπεριφερειάρχης κ. Τουμαζάτου και άλλοι επίσημοι.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας και έλεγχοι, παρ΄ όλα αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης σταμάταγε την πομπή και συνομιλούσε με πιστούς που τον πλησίαζαν.

Μετά από μία σύντομη λειτουργία εντός του Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας ο Πατριάρχης συνοδευόμενος από τον Σεβασμιότατο κ.κ. Αγαθάγγελο και ακολουθούμενος από πομπή εισήλθε στο προαύλιο της Θεολογικής Σχολής.

Στην είσοδο τον περίμενε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τον καλωσόρισε και τον συνόδευσε εντός του κτηρίου.

Ο κ.κ. Αγαθάγγελος ξενάγησε τον Πατριάρχη στους χώρους του Οικοτροφείου εξηγώντας την διακόσμηση που υπάρχει σε αυτό και ιερά αντικείμενα.

Εν συνεχεία ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ και ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ κάθισαν και μαθητής της σχολής καλωσόρισε τον Πατριάρχη, εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων και των οικότροφων.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε στη συνέχεια για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε και συζήτησε με τους μαθητές, έως την ώρα της αποχώρησής του, από την πόλη μας.